Sluta vara en torris

Vår eminente hudvårdsexpert Therese hjälper oss ta kontrollen över hösttorr och fnasig hud.


Text:
 Therese Mathiessen

Efter sommaren när solbrännan har försvunnit upplever jag, och många med mig, att huden blir lite grå i tonen och att det blir en hinna på hyn. Det spelar ingen roll hur mycket man smörjer utan det känns lite som att alla fantastiska produkter lägger sig på hudytan trots att man peelar regelbundet. Då behöver man ta till lite extra kraft med att ”riva” bort den grå hinnan för att få tillbaka WOW känslan.

Jag älskar AHA syror och kemiska peels. Den bästa investeringen du kan göra nu i början av hösten är att gå på en syrakur eller, om du har ont om tid, investera i en riktigt bra syra du kan använda lätt hemma. Min favoriter
är mandelsyra, vilken passar även den mest känsliga huden eftersom den är inflammationshämmande. Passar perfekt om du vill ha en lätt uppfräschning. Den andra är glykolsyra, en småmolekylär syra som hjälper till att jämna ut hudtonen, dra ihop porer och ger huden ett hälsosamt utseende.

Hemmavårdsprodukter innehåller oftast en blandning av olika syror eftersom de är mildare då du använder dem på en daglig basis. Några av mina favoriter är Active serum iS Clinical, innehåller både glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra som ger huden en jämnare hudton & lyster. Medik8 White Balance Click Intense BrighteningSerum, innehåller Kojicsyra, mjölksyra och linolsyra som jämnar ut hyperpigmenteringar som är otroligt bra att behandla efter sommaren och höst vinter. För att få rätt behandling för dig gå till en auktoriserad och SHR ansluten hudterapeut. Du hittar dessa här:
www.shr.nu

OCH DET HÄR VET VI JU REDAN:
• Rengör aldrig huden med tvål och vatten. Köp en rengöringskräm som är mild och har ett hudvänligt ph-värde.
• Använd ett fuktgivande serum som går lite längre in i huden är vad dagkrämen gör.
• Lägg en fuktboostande mask då och då, gärna en som kan ligga kvar över natten.
• Unna dig en behandling på salong och se vilken lyster din hud får från djupet!

Inspiration My Home, nr 5 - Sluta vara en torris

RÄDDAREN
Bara namnet får oss att hoppas på underverk. Red Alert Serum är en av Thereses personliga favoritprodukter. En räddare i nöden när huden känns röd, irriterad och fnasig.
Pris: ca 425 kr

ÄLSKADE COCOS
Två saker vi tycker mycket om. Cocos och miljövänligt tänk. Saponi Greenscape Cocoa Butter, en magisk kroppskräm med organiskt kakaosmör som ger extremt mycket fukt till torr hud. Pris: 165 kr.

HANDFAGER
Våra händer behöver också fukt och en riktigt bra, dock lite lyxig, handkräm är den här från Sensai/Kanebo. Pris: 255 kr.