Ren magi

Huset från 1939 hade minst sagt ett renoveringsbehov och även om det är ett stort projekt att göra ett nytt badrum från grunden är det en fröjd att få skapa det som man vill. Utmaningen här var att få till såväl förvaring som behaglig rymd på minimal yta. Välkommen till Husdoktorn Badrum!

Av: Maria Roswall Foto: Gustav Kaiser

Ren magi - nytt badrum

Det sägs att badrum och kök är de rum som bäst speglar våra personligheter och jag är benägen att hålla med. Vårt kök går i ljusa färgerna varmgrå och vit, givetvis fullt med smart, effektiv förvaring då jag fullkomligt går bananas när jag inte kan städa undan och få bort saker. Och tittar man in i vårt nygjorda badrum så ja, där är det också vitt och fullt med ljuvlig förvaring.

Ren magi - kommod och dusch

Att ha bra förvaring, men ändå låta sina favoritprodukter få stå framme, skapar ett trivsamt badrum. Detaljer som beslag, dessa i läder och mässing, gör mycket till helhetsintrycket.

Ren magi - spolplatta från Sigma

Nutidens tändsticka för att få bukt med ovälkommen odör! Otroligt smart är Geberits nya spolplatta Sigma 40 vilken har en funktion som på riktigt tar bort dålig lukt. Bara att trycka på knappen vid behov.

Dörr av Stina Sandwall - Ren magi

Stina Sandwalls fina dörr är formgiven för att kommunicera ljus och skapa kontrast mellan rum. En kombo som visat sig vara helt perfekt. Köpt hos SnickarPer.

Gamla badrummet - Ren magi - Inspiration My Home

Badrummet innan. Gammalt, men ändå vackert, dock behövdes allt rivas ut och göras om pga för gamla golvbrunnar, rör och att vi ville installera golvvärme. Badkaret blev till duschhörna och toaletten flyttades.

Inköpslista

Skåp och tvättställ i badrumsserien Bright från Ballingslöv. All armatur + takdusch från Tapwell. De rundande duschväggarna i glas är i modell Corny från Duschbyggarna. Dörren kommer från SnickarPer och är formgiven utav Stina Sandwalls. Vägghängd WC-skål modell Spira Art från Ifö med Gebernits spolplatta Sigma 40 med luktutsugning.