Sinnliga Hooks

Strax söder om Jönköping, inbäddad i mjukaste natur, ligger en av våra absoluta favoritherrgårdar. Nu med ett spa som på riktigt toppar listan över landets bästa.

Av Maria Roswall Foto Cecilia Liljeton & Hooks.

Sinnliga Hooks, reportage från Inspiration My Home nr 4, 2016

Arkitekturen, som så vackert knyter ihop materialen med miljön i herrgårdens 1300 kvm stora spa, tilltalar oss mycket.

Något som alltid får oss på fall är omsorg om detaljer. Gärna ihop med genomtänkt arkitektur, närproducerade råvaror och serviceinriktad personal. Får man till alla dessa punkter, vilket vi är fullt medvetna om inte är lätt, är man väldigt nära full pott. En anläggning som gör detta är Hooks och vi blev på riktigt imponerade utav deras nya spa-anläggning. 1300 kvm där den vackra arkitekturen ihop med genomtänkt planlösning kommer helt till sin rätt. Jordnära material som trä, skiffer och betong sammanlänkas med vatten i olika former och just att ha ett spa som är så generöst till sin yta såväl inomhus som utomhus känns lyxigt.

Spa-chefen berättar att kärnan är uppbyggd kring hörnstenarna fysisk träning, berikande behandlingar, hälsosam kost och mental avkoppling. En alldeles ypperlig kärna om ni frågar oss! Att börja morgonen med ett yogapass, följt utav en utmärkt frukost, en golfrunda och sedan avsluta med en vällagad middag är ett recept som får oss på fall. Givetvis en stunds avkoppling i spat också och själv tog jag en powerwalk runt Hookssjön vilket även det var harmoniskt och vackert. Naturen som bäddar in den här herrgården är magnifik och det finns flertalet vandringsleder utmärkta så det är bara att välja efter hur långt man vill ge sig ut.

Sinnliga Hooks. Reportage från Inspiration My Home nr 4, 2016

Att herrgården också kan stoltsera med anor tillbaka till 1300-talet ger även det en extra tilltalande tvist då familjen Edberg, som driver herrgården sedan 1963, varit noga med att bevara detaljer även genom renoveringarna. Ett trappräcke i vackraste smide, fantastiska gamla möbler, fotografier och vi hittar också en lönndörr inne i en av salongerna. Vi får berättat för oss att den leder in till ”nubberummet” där herrarna tog sin en nubbe innan middagen förr i tiden. Bara en sådan sak! Ett nubberum bakom en lönndörr, helt i vår smak.

Sinnliga Hooks, artikel från Inspiration My Home nr 4

Att starta dagen med ett pass yoga innan ett dopp är inte helt fel. Inte alls.

Därför gillar vi Hooks Herrgård

Mångfalden Vi kan inte annat än instämma i herrgårdens egna slogan ”Ett slags skönare liv”. För oss är det viktigt att kunna såväl aktivera sig som att få lugn och ro och här finner man lika mycket utav båda. Två golfbanor, perfekta joggingspår, kajaker och roddbåtar samt ett riktigt fint spa med såväl fitness som relax.

Arkitekturen Att man så varsamt bevarar och låter även det gamla, anrika i herrgården få vara kvar adderar mycket till upplevelsen och känslan. Att få hälsa på i epoker flera hundra år tillbaka i tiden är trevligt.

Maten Närproducerat med omsorg om smaker och råvaror ihop med en duktig kock blir alltid bra. Vi tycker också om att det finns en lite enklare meny om man inte vill äta stora middagspaketet.

Besök hooksherrgard.se