Alltså dessa barn..

Det är mycket ”top of the Line” lyx när jag reser på reportage, det är just för att de PR-byråer jag samarbetar med ofta vill marknadsföra sina nya, lite bättre hotell och resorts. Jag vill också gärna välja sådana som har såväl ett eko-tänk som en koppling till den lokala befolkningen och landet. I Kenya valde vi sådana ställen och givetvis även här i Indonesien. På Nihiwatu jobbar de endast med organiska och ekologiska produkter, inget plast och fram för allt så har ägarna grundat Sumba Foundation, en välgörenhetsorganisation som är helt otrolig. Ett stort reportage kommer i magasinet men kort sagt är jag hopplöst förälskad och fascinerad av Sumba, dess befolkning och av Sumba Foundation. Pengar från ägarna samt arbetet med donationer från bla gäster på Nihiwatu går till att bygga skolor, kliniker mot malaria ( som skördar oerhört många barns liv varje år) och även rent vatten så att alla kan få tillgång till vatten utan att behöva gå flera timmar. Så nu kan barnen gå i skolan istället och utbildning är verkligen vägen ur fattigdom.
IMG_8584.JPG
En dag full av känslor, glada barn, ledsna barn och kärlek. Sumba Fondation gör så mycket som är oerhört välbehövligt och jag skulle gärna stanna en månad och jobba med dem här. Men kan vi hjälpa till på vårt sätt med reportage är det i alla fall något.

IMG_8593.JPG
De är så tacksamma, vinkar och ropar ”Tack Sumba” när vi åker förbi dem i vår stora Nihiwatu-jeep. För många av dem hade möjligheten att gå i skola varje dag och få ett riktigt mål mat bara fått stanna vid att vara en dröm. Nu behöver de inte gå och hämta vatten vilket är den största hjälpen.

IMG_8653.JPG