Babor event

Igår kväll hade Babor en informationskväll om några av deras nyheter som kommer ut nu i vår i deras lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Dom bjöd på lite småplockmat och pratade om deras nya solserie, vårens makeup & hudföryngringsserien – Reversive

image

image

Från vänster : Frida Wallin – utbildare, Linda Clevesjö , Lisa Halldén – head trainer för Babor & jag

image

image

image

Reversive är Babors senaste produktlinje som tack vare den senaste forskningen inom dermatologi och genetik har kommit fram till denna unika serie. De aktiva ingredienserna jobbar på att skydda cellerna, ge lyster & skydda mot fria radikaler. I min senaste artikel för My home skrev jag om den nya tidens ingredienser och här har du en av de intressanta produkterna som jobbar just med DNA reparering.

Telovitin: Bevarar och förlänger cellernas livscykel. Det är ett nobelprisbelönat forskningsbaserat cellskyddsämne som stöder huden och skyddar mot tidig nerbrytning.

Lumicol: Proteinansamlingar i vävnaden bryts ner genom aktivering av tioredoxinprotein och jämnar därmed ut hudtonen och huden får tillbaka sin lyster.

Agicyl: Aktiverar skyddet mot hudens åldrande. Hudens åldesfaktorer som tex fria radikaler, miljögifter och glykation hämmas ch cellerna håller sig unga längre genom aktivering av långlevnadsgenen SIRT – 1.

Jag har testar alla produkter i denna serie och den är otroligt skön. Serien innehåller en ögonkräm som är väldigt behaglig på huden. Lite lättare i konsistensen vilket nu på våren är väldigt härligt. Ett serum som är en booster vilket aktiveras genom att du vrider på förpackningen. 2 serum blandas till en microemultion som gör att den går djupare in i huden. Under 4 veckor används dessa serum (kommer i en förpackning med 4st serum) för att jobba i hudens egna cellförnyelseprocess. Sedan finns det såklart en kräm och en rikare kräm som jobbar på ökad spänst & jämnare hudton. Alla dessa förpackningar kommer i pump vilket jag tycker är mycket bra. Krämerna tyckte jag jättemycket om, dom doftar svagt av ros och  går in väldigt bra i huden. Serumet är väldigt tunt i konsistensen & jag tyckte det blev lite för lätt för mig när jag använde den i januari. I teorin så ska huden få all näring den behöver efter dessa 4 veckor att man inte behöver rikare eller tjockare serum MEN jag är en torris och tycker det blev för lite. Däremot passar den ju perfekt nu i vår och sommar & den passar även väldigt bra för en blandhy eller fet hy!

image

Den nya solserien har jag varit väldigt nyfiken på sedan deras förra solserie utgick förra året. Konsistensen på dessa var superbra. Både SPF 30 för ansiktet & Dr Babor SPF 50 är lätta i texturen och gav inte den där vita hinnan som SPF 30/50 oftast ger. Ska bli väldigt roligt att prova! Aftersun lotionen & after sun fluidsen är redan mina favoriter. Lite svalkande på huden och dom reducerar rodnar, irritation och lugnar huden efter en dag i solen. De förra aftersun fluidsen var en favorit för många av våra kunder och dessa kommer att bli succé i år.

image

Vår maken – URSNYGG! Rouget är ett kräm rouge som är super att ha när man använder BB/CC eller DD kräm eller om man inte har något underlag alls och bara vill kräma in lite rosa på kinderna. Lätt applicerad och det blev jämnt och fint. Läppstiftet skimrade tjusigt och skuggorna & bronzing pudret är nästan ett måste nu i vår.

Babor vårmake 2015

image

Ännu mer fluids, I was in heaven!

image

image

I goodiebagen fanns både ett snyggt lack, aftersun fluids & lotion och deras SPF 50 stift som är så smart. Den är så liten och nätt och passar perfekt i handväskan för dom känsliga partierna i ansiktet – näsan, pannan & under ögonen.

Tack Babor för en väldigt trevlig kväll & spännande information om alla produkter! Alla Babors produkter kan du köpa på spabyus både på riddargatan 3 i Stockholm och i webshoppen. Uppge koden myhome så får du 15% rabatt på ditt köp

x

T