Byggherre-byggperson, tjänsteman-tjänsteperson, bankman-bankperson…

Jag är min egen byggherre för Smedjan, men att det fortfarande heter så är ju skumt.. Kommunstyrelsen i Uppsala håller tex på att byta ut ordet tjänsteman mot tjänsteperson. Det är klart att det numera borde heta person i slutet va? Styrman, bankman, barnombudsman, besiktningsman, bolagsman… det heter väl bara polis nuförtiden inte polisman men annars blir det polisperson eller bara kanske snut? Ha ha, ja orden är många, vi får se hur det blir. Hen får ju inte stöta sig med någon..

  

Fina Smedjan.. Det går inte framåt, utan snarare bakåt.. Ni kanske har läst förut om mitt stora rum där taket skulle tvättas innan renovering av rummet, det som numera droppar olja på det nylagda golvet.. vilket det fortfarande gör.

Sen har vi det blivande sovrummet på vänster sida i huset som jag har haft en snickare som skulle isolera taket och som inte lyckades så bra.. det bågnade, hade inte blivit snyggt när man sen ska sätta träpanel..  och det satt plast ovanför reglarna, vill man ju inte ha.

  

Det har Tom nu börjat ta ner…

Jag fortsätter mitt sorterande, blev av med ett gäng bildelar häromdagen, en kille från Bergslagens Mattleasing som ska ha ett hobbyprojekt.. Lite Pv- dörrar, bilfönster och diverse annat. Så bra attt det kommer till användning.

 

Ett gäng järn fick åka till skroten

 

Smedjans blivande hall/ ingång

 

Det börjar nu bli ganska tomt på hyllorna på nedre plan i blivande hallen.. Jag jobbar på och ska snart bestämma vad för nytt tak huset ska få.

Hejsålänge!