Hudterapeut

Hej,

jag tänkte presentera mig lite nu när bloggen är igång!  Jag är utbildad hudterapeut sedan 12 år tillbaka. Jag har alltid tyckt om att ta hand om människor och älskar krämer, smink och lugna vackra miljöer som spa och hudvårdsbranchen är. Det är inte alla som vet vad vi hudterapeuter egentligen gör så jag tänkte ge er en liten inblick i vad det betyder att vara en hudterapeut och hur vi kan hjälpa dig på olika sätt. Hudterapeut utbildningen är på 2 år och den är både teoretisk och mycket praktisk såklart!

Som hudterapeut utför vi vi bla ansiktsbehandling, make up, manikyr och pedikyr, massage, spa behandlingar,  elektrisk epilering, vaxning, IPL, fettreducering, kemiska peelingar. Vi hjälper till med olika hudtillstånd som akne, rosacea, fina linjer torrhet och allmän uppfräschning men även saker som permanent hårborttagning och fotproblem.

Under vår 2 års utbildning går vi igenom:

Anatomi & fysiologi
Läran om organismens byggnad och funktion inkluderat; cellen, vävnader, rörelseapparaten, blodet, lymfkärlen, cirkulationen, andningen, matspjälkningen, urinutsöndringen, ämnes-omsättningen, fortplant-ningen och nervsystemet.

Dermatologi
Läran om huden, hår, naglar, hudförändringar och hud-sjukdomar.

Hygien
Mikrobiologi, smittspridning, sterilisering, desinfektion, salongsvård och personlig hygien.

Kosmetik och kemi
Allmän kemi med inriktning på kosmetiska produkters innehåll och sammansättning och effekt.

Fysik
Allmän fysik med inriktning på elektricitet och elektroterapi inom hudvården.

Spa-teori:

  • Hygien
  • Hydroterapi
  • Österländska terapier
  • Info om Lymfdränage
  • Aromaterapi
  • Kost & Träning
  • Laser/ IPL

Näringslära

Undervisning i vikten av en balanserad diet för hälsa och skönhet. Allmänna principer om bl a näringsämnen, vitaminer och viktkontroll.

Ekonomi
Bokföring, finansiering, försäkring, marknadsföring

Det är en väldigt gedigen och intressant utbildning! För att du som kund ska veta att du går till en auktoriserad och kompetent hudterapeut finns det en symbol som du kan leta efter – SHR loggan

 

shrlogga_60ar300print

Sveriges Hudterapeuter Riksorganisation:

Vi har  en branchorganisation – SHR som står för ett kompetent och seriöst yrkesutövande där alla medlemmar har en gedigen hudterapeut-utbildning. Alla vi medlemmar inom SHR jobbar gemensamt för ett professionellt yrkesutförande med bra riktlinjer. Genom att gå till en auktoriserad hudterapeut kan du som kund känna dig trygg och säker med att din terapeut har rätt och kompetent utbildning för sitt jobb- en kvalitetsstämpel helt enkelt!

Det finns flera skolor i Sverige som samarbetar & jobbar på att göra hudterapeut yrket bättre och bättre som ser till att man har en tillräckligt hög standard för att kunna ta CIDESCO diplom & kunna bli medlem i SHR. CIDESCO är en internationell sammanslutning för hudterapeuter världen över. Sammanlagt  33 länder från 5 världsdelar är anslutna till CIDESCO och det har ett syfte att sammanföra medlemmar internationellt och nationellt och skapa en gemensam riktlinje och kvalitet i terapeuters utförande inom sitt estetiska yrkesutförande. Skolorna finns listade på  SHR’s hemsida och där kan du även hitta anslutna salonger.

 

 

cidesco-logo

Så innan du besöker en hudis kolla upp att hen är auktoriserad så du vet att du får den bästa behandlingen och servicen som möjligt!

 

x

T