En toalett skulle sitta fint… Finns ingen! Än…

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Det börjar bli dags att tänka på badrum och avlopp till Smedjan, jag har kommit fram till att det antagligen blir bäst att sätta in en trekammarbrunn med infiltration och inte ett minireningsverk som jag funderade på förut. Det kommer att ta 3-4 månader för kommunen att behandla min ansökan så det vore ju fint om den skickades in till dom så fort som möjligt. Wahlström Entreprenad har varit på plats och gjort en provgrop. Mer om provgropar : http://husagare.avloppsguiden.se/provgrop.html

        Grävmaskin Wahlström Entreprenad Provgrop Cias Smedja

Tordan på Wahlströms Entreprenad har allt under kontroll.

Jag trodde inte att man behövde gräva en så stor grop så jag blev ganska förvånad när det bara grävdes och  grävdes men i efterhand googlade jag och som man kan se på länken här ovanför så står det ju faktiskt: Djupet ska vara 1,5- 2 m eller ner till berg/grundvatten. Tordan har koll…

Jag har sedan tidigare varit i kontakt med Sigtuna Vatten & Renhållning som erbjöd gratis platsbesök och info, självklart nappade jag på det… Tack för det, jag fick svar på många frågo! De får ju inte säga till mig vad jag ska ha för anläggning exakt men jag fick ett bra hum om vad han tyckte var smartast. Den trevliga, duktiga, insatta Friedrich kom fram till att jag har perfekt jord i alla fall.

 

En tanke jag hade var att eftersom det byggs 400 nya bostäder nära slottsparken och Smedjan så kanske det hade gått att koppla på sig för kommunalt vatten och avlopp men det lönar sig inte.

Det här är det tänkta badrummet. Det ska bli en dörr ut till baksidan istället för det långa fönstret och en vägg ska byggas. Dörren är förresten till del betald, våra kära vänner samlade pengar i bröllopspresent till att köpa en dörr.. Kul, praktiskt och fint gjort!

Imorgon blir det uppföljning per telefon med Tordan som har varit i kontakt med Sigtuna kommun så får vi se hur vi går vidare. Jag ser fram emot att få en toalett..

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *