Inredning med attityd

HyperFocal: 0

Tidig morgon med pressfrukost på Artillerigatan där en ny inredningsbutik nu slår upp dörrarna. Alltid spännande och roligt med nya aktörer på marknaden och givetvis alltid kul att frukostmingla en stund med branschkollegor. Fick med mig vår redaktör Camilla på ett hörn också och som om inte det var trevligt nog fick jag också en ”tête-à-tête” med självaste grundaren Massimo Buster Minale, londonbaserade arkitekten och designern och mannen bakom Buster + Punchs accessoarer och möbler.

2-2

8-1

Som ni ser går inredningen och stilen i rockigt svart, krom och stål. Attityd är ledordet och att Massimo är intresserad av design i teknikens tecken går inte att misstolka. Snygg butik, snygga saker och en väldigt trevlig grundare och designer som nu, tre år efter starten i London, slår upp portarna till sin butik i Stockholm.

– Vi vill skapa en uppsättning inredningsacessoarer som visar vår kärlek till att arbeta med metaller. Det är är något magiskt med att du kan köpa ett enskilt objekt eller samla flera delar och skapa din egen personliga serie över tid, din egen ”show-stopping centerpiece” säger Massimo och på frågan varför Stockholm kommer svaret snabbt.

– För att ni är stilsäkra och har så bra smak! Och så älskar jag staden.

4

Massimos personliga favorit – baren.

2-1

6

6-1

8

Något Massimo återkommer till flera gånger under vår pratstund är att de verkligen bara tillverkar saker som de själva älskar, allt från belysning och beslag till personligt utformade motorcyklar och whiskybarer. Att efterapa andra är inte Buster + Punchs melodi.

10

Nedan mina favoriter i butiken, vasen Machined och ljusstaken Candelabra.

 

HyperFocal: 0

HyperFocal: 0

Vår redaktör Camilla på språng! Nu duscha barn, läsa saga och komma i säng tidigt – ni vet, det där man säger att man ska göra varje kväll men aldrig gör. Jag är på riktigt så genomtrött i hela kroppen efter hektisk lämning av vårt kommande nummer och mycket på alla fronter så ikväll SKA jag komma i säng!

2