Skridskor, natur och pizza – Min helg i bilder

Naturens kraft! Här ovan vår promenad runt Kottlasjön här på Lidingö i lördags, och med risk för att låta religiös säger jag det, med en djup, andlig suck av njutning. Naturen är så magiskt helande på alla sätt och för mig mitt viktigaste hål för återhämtning och själslig njutning. Då jag har hund, modell stor som behöver motion, kommer jag per automatik ut varje dag men det är inte alla promenader som är utav njutning, om jag säger så. Alltså fy för i helvete hur många gånger jag den här gråa vintern gått där med mössan ner över öronen och plågat mig runt i vårt område. Men – detta fina ord när det menas positivt – det spelar ingen roll egentligen hur vädret är för 9 gånger av 10 mår jag BRA av att komma ut. Min fina Texas, 11 år nu och lite gubbig men så viktig i vårt liv och till så mycket glädje och kärlek. Våra barn är empatiska om omtänksamma på riktigt och jag vet att det har mycket med Texas att göra. Att han finns där, behöver dem och lär dem att ta ansvar och att ta hand om honom. Sophie och Lukas kan ta en hel kvart till att rädda en humla från en vattenpöl på väg till förskolan..

Här på språng med lill-matte Sophie och kusin Isabella. Min lillasyster Anna med bebis Erik i vagnen och pappas fru Elisabeth brediv. Efter långpromenad i lördags blev det lunch för 10 personer hemma hos oss. Cia och Tom kom förbi och vips var huset fullt. Älsk på det – tror faktiskt jag är mer Italiensk till min läggning än Svensk, fullkomligt älskar när huset är fullt och vänner och familj bara kommer förbi. Söndagen däremot gick i ”Mamma-son-anda” då jag kände för lite egentid med Lukas. Sophie, 5 år nyss fyllda, tar lätt över och han kommer lite i bakgrunden. Vill veta vad han tänker i lugn och ro så vi försöker få stunder bara vi två då och då. Det rör sig mycket i en 7-årings huvud kan jag säga. Skridskor och pizzalunch samt en tur till biblioteket. Galet mysigt och japp, jag har träningsvärk i benen efter skridskoåkningen. Som skedde på hockeyrör storlek 40….

En pizza-med-tankar-på-det! Hörni på riktigt, det är vi mammor som uppfostrar våra söner till bra män så TA ER TID! För bövelen! Det blir ingen kränkande, o-omtänksam mansslusk av den här unge herrn, det går jag i god för. Och bilden överst, den är på min frukost. Bara för att jag har så galet svårt att få till en frukost.. Jag är noll hungrig, har väldigt lågt blodtryck och behöver vakna en timme innan jag kan få in mig något annat än te. Men det här är min melodi. Chiapudding a´la Chia Seed Organic Go Green som jag blandar med Havremjölk, vaniljfrön, cocosflingor och så lite blåbär och banan på det. Nu vet ni!

Japp, våra kvällar går också i sångens tecken. Säkert likt era!