Små grodorna!

Inte för att jag vet hur sjutton vi redan hamnade här men MIDSOMMAR! Love it och helt enligt tradition (exakt samma upplägg sedan jag föddes) dukar vi upp till sillunch på vår kobbe i skärgården. Vi är tio tomter på ön vilka delar upp så att man ”har” midsommarfirandet vart tionde år. Vi hade förra året och dukade då upp långbord och platser för över 100 personer. Men alla tar med sig sin fikakorg och så ordnar värdtomten med dans kring stången, lekar, tipsrunda och dragkamp. Först har vi sillunch på vår terrass. Här ett litet potpurri (jag vet det är en bild från en kräftskiva vi hade i augusti men platsen är den samma) från landet dit vi är på väg nu. Längtar…

2-4

2-5

2-6

2-7

Vi är ganska så många kring lunchen och delar upp lite mellan oss. I år kommer jag lägga till ett lite nytt inslag på bordet, inte för att jag helt tröttnat på gravad lax med färskpotatis men… Sashimi. Det blir ett stort härligt fat sashimi med Salmalax, tonfisk och räkor och till det soyasås med lite olika tillbehör som wasabi men också färsk ingefära och koriander. Nubben hoppar jag, tycker inte om ren sprit men en öl till blir prima!