Teneriffakärlek

Turiststråken nere vid stranden får inte många stjärnor av mig och Cia, även om det faktiskt är ganska så roligt att ta en långpromenad och titta på all kommers. Men krogar med plaststolar och menyer med bilder på är inte min grej. Däremot finns det många riktigt fina platser på Teneriffa och jag kan varmt rekommendera att antingen bo på något av hotellen vid Playa del Duque i Fanjabé, i änden av turiststränderna förbi Playa Americas, eller kika på något hotell en bit bort från stranden. Fanjabé och Playa del Duque är jättefint, mer pittoreskt och lite högre klass på såväl hotell som krogar och stranden.

Playa del Duque

Här bodde vi med min pappa när han fyllde jämt och alla trivdes jättebra. Vi är en golffamilj så varannan dag blev det golf och varannan beach och hotellhäng. Det här är ett av mina favorithotell på Teneriffa, Vinnci Selecction La Plantacion del Sur.

vincci seleccion la plantacion del sur

Bara ett kort promenad på tio minuter från stranden, fina rum med stor balkong, bra frukost, kids club och ett jättefint spa.

fachada-vincci-seleccion-plantacion-del-sur-tenerife_5

Och så har vi spelat och fotat golf. Mycket trevlig jobbsyssla som får fem poäng av fem möjliga. Golf Plaisirs Mattias Seppänen, som passande nog är golfpro, guidade oss genom utmaningarna på Golf del Sur. Fin bana, fin dag och trevligt sällskap.

Cia Golf del Sur-liten

golf foto

Vi har också tagit bilen till Abama Golf, som måste vara en utav öns absolut finaste golfbanor. Vilken miljö! Otroligt vackert och en bana i absolut topptrim. Men smakar det så kostar det och här ligger priserna lite över öns andra banor. Men väl värt det tycker jag.

Abama golf

Och är man inne på att unna sig tycker vi att man ska checka in på Abama Ritz Carlton några dar. Absolut bästa läget om man vill både bo bra, njuta av utsikt och slå ut på golfbanan direkt efter frukost utan att behöva ta bilen. Mycket trevligt hotell.

Abama Ritz Carlton

Abama två

Ja, efter dessa två banor ska vi packa väskan, checka ut från sydspetsen och bege oss norr på ön. Känns jättespännande och vi är verkligen sugna på att få se lite mera!