Vägen mot drömköket kräver planering

Äntligen är vi igång med köksplaneringen

Nu är vi igång med planerna på att bygga ett nytt kök! Huset vi köpte för snart fyra år sedan är byggt 1943 och vi stormtrivs. Köket vi har idag sattes in för ca 20 år sedan och är byggt i en vinkel vilket gör att diskho, kyl och matplats är placerade långt från varandra, rummet blir också väldigt tight att röra sig i. Själva köket är fortfarande helt ok så det kommer vi att plocka ner och ge till en släkting, vitvarorna sjunger nog på sista versen då de sattes in begagnade. Vi har länge drömt att om slå ut två väggar mot vår matsal bredvid för att skapa ett mer öppet och inbjudande rum.

Rita ett kök med expert och ritprogram

Drömmen är att få till ett större kök med en mer social yta och bättre placering av arbetsplatserna, dvs diskho, spis och kyl/frys. För att få till allt det här besökte vi Ballingslöv och satte oss ner med Fredrik som var ivrig att hjälpa oss. Tillsammans ritade vi upp hela köket i hans ritprogram och provade oss fram med olika lösningar. Till slut kom vi fram till en planritning med många underskåp (för att skapa rymd), en hel vägg byggd med högskåp (för all förvaring), och till sist en härlig köksö mitt i köket (för allt härligt häng). Exakt som vi vill ha det!

Här ser ni ett moadboard inför planeringen av köket.

Moadboard planering kök

Bistro från Ballingslöv

Vi har kikat på Ballingslövs kök Bistro då vi tycker att det passar in i husets stil. Vi vill ha ett mörkare kök som ger lite karaktär och provade oss fram med olika grå nyanser. Tillslut kom vi fram till att ha en mörkare lucka som bryter av mot en vit bänkskiva och vita väggar. En mörkare botten med grå underskåp som möter en ljusare överdel med öppna, vita hyllor.

 

Peppargrå lucka och vit marmor

Vi älskar färgen peppargrå så tillslut slog vi till på den. Detta tänkte vi bryta av med en vit marmorskiva och beslag i krom. Eventuellt lägger vi till några natur- eller cognacsfärgade skinndetaljer i möbler eller detaljer.

Här planeras det för fullt inför renoveringen av vårt nya kök.

Här planeras det för fullt inför renoveringen av vårt nya kök.

 

Letar köksinspiration

Letar köksinspiration

 

 

Det är många beslut som ska fattas. Det handlar om stil, färger, material och känsla. Att få ihop allt till en helhet. Det gäller att ta lite tid på sig så man hinner fundera på vissa saker och har möjlighet att ändra sig vilket vi har gjort flera gånger. Men nu har vi tryckt på beställningsknappen och det känns som att det är väl valda och genomtänkta beslut. Nu ser vi fram emot att hantverkarna sätter igång!