Vårt nya kök – en dröm i grått

Vi har äntligen flyttat in i vårt nya kök. Det blev precis som vi hade tänkt oss det, ett stort socialt kök med öppna ytor och mycket förvaring.

Vi är så nöjda med färgen peppargrå, det blir en fin kontrast mot den vita bänkskivan och de vita väggarna. Vi har valt underskåp i hela köksdelen, eller rättare sagt lådor. Där det egentligen är skåp, diskmaskin eller sophanteing har Ballingslöv fixat så fronterna ser ut som lådor då det blir ett mer genomgående intryck. Detta har vi kompletterat med en vägg med högskåp för ytterligare förvaring.

Den pyttelilla tvådelade vasken är utbytt mot stor  underlimmad diskho.

Kökets mittpunkt

Vi fullkomligt älskar köksön! Här hänger hela familjen när vi är hemma. Vi lagar mat, äter och pysslar runt ön och den har verkligen blivit husets mittpunkt. Vi skissade och funderade en hel del på köksön då vi hade några tydliga krav. Vi ville ha en del med lådor för ytterligare förvaring och en sittdel med plats för bekväma stolar och mycket benutrymme för hela familjen. Nu kan man sitta fem personer runt köksön om det behövs. Vi valde att bygga ett underrede med ben i stål som tog den stora marmorskivans tyngd. Vi målade underredet i samma färg som köket och fick till den där härliga bistrokänslan.

Att vi öppnade upp väggen mellan kök och matsal gav oss mycket mer yta och större rymd.

Nu är det öppet mellan matsal och kök

Stilren fläkt

Vi hade en hel del tankar när det kom till att välja fläkt. Vi ville ha en enkel, stilren design som inte skulle ta så mycket plats visuellt då vi har så mycket fönster och inga överskåp. Men det är ju inte det enklaste när det gäller fläktar då de ofta utmärker sig en hel del och sitter centralt i köket. När vi tillslut hittade till Fjäråskupan blev vi eld och lågor. Så fin och stilren design, precis som vi har tänkt oss. Valet föll på en boxmodell med en lätt lutning inåt för att den inte skulle kännas för ”modern”. Vi valde samma kulör på fläkten som väggarna: 0500. Det blev exakt som vi hade tänkt oss det.

Fläkten passar fint in bland alla fönster.

 

Infogade hyllor för vackra glas och skålar.

 

Ugn och induktionshäll från Ilve.

 

En vägg med enbart högskåp som slukar förvaring. Vid sidan om köksön – integrerad kyl och frys.

 

Nu har man bra koll på vad som händer i matsalen.

Utehäng

En av de största förändringarna är att vi ersatte ett fönster ut mot terrassen med vikdörrar. Kommer ni ihåg hur det såg ut innan?

Fönster före

Här har väggen tagits bort.

 

Efter. Nu drar man bara dörrarna åt sidan och hela väggen öppnas upp.

Vikdörrarna från Vilenta gör nu att vi har full access till vår terass utanför köket. Tidigare gick vi ut till terassen från en liten dörr på sidan av matsalen. Nu kan vi öppna upp hela väggen från köket. Otroligt härligt. Gränsen mellan inne och ute suddas ut och det blir ett naturligt sommarhäng.

Vi är så nöjda med vårt nya kök och ser fram emot en riktigt härlig grillsommar!