ISolering… brrrr…

Här nedan följer bilder från trä-delen i smedjan. Det här är från alldeles i början när vi köpt den.

            

Fotograf Malin Bondeson, kommer du ihåg när du var där för första gången? Du står och tittar på någon av maskinerna.

Nu är det dags för trärummet att isoleras, sättas tak och byggas en toalett. Här ser ni hur kallt det var för några år sedan, innan smedjan var målad. .. Frost på fönstrena åt båda hållen..

Tak och väggar ska få isolering från I Cell, det har jag redan bestämt, miljövänlig isolering producerad i Sverige. Det är bra. De har en cellulosaisolering som de kallar den största som hänt inom isoleringsbranschen sedan 60-talet… Läs mer om den här: http://www.icell.se/sv/cellulosaisolering/icell-skiva-cellulosaisolering

Den kommer att få sitta i tak och väggar. Väggarna ska sedan få tapeter. Nu kommer vi till det som är lite svårare att bestämma. Vad ska det vara för innertak? Rummet är avlångt när man kommer in från dörren och golvplankorna ligger på tvären alltså inte längst med som på den här bilden som jag fått från inredare Brigitta Örne Pihl.

Det betyder att mina golvplankor kommer att ligga vågrätt och likaså takplankorna. Så då är frågan, vad ska jag ha för takplankor??.

Det finns hela sjok där flera sitter ihop som den första här ovan, det går ju såklart fortast att sätta upp.. sen finns det en som är vitvaxad, undrar om det går att måla på den sen om man vill ha någon färg? Ja det finns ju en uppsjö av olika tak såklart. Dags att bege mig ut och titta runt.. Det börjar brinna i knutarna.