Camillas favoriter – sommaren 2017

Camillas favoriter - sommaren 2017 - fåtöljen Outline designad av Torbjørn Anderssen & Espen Voll för Muuto

Camilla är redaktör & stylist för Inspiration My Home och brinner för inredning, färg & form. Här listar hon sommarens nyheter eller klassiker som hon ramlar på & tycker är extra intressanta just nu. Inredningsprylar & accessoarer som hennes hjärta klappar lite extra för..

Text Camilla Wänström

1. Outline

Fåtöljen Outline är designad av Torbjørn Anderssen & Espen Voll för Muuto. Duon är bland de mest framstående och framgångsrika av norska formgivare. De har fått utmärkelsen årets designer i både Norge och Skandinavien och har även fått internationella utmärkelser på senare år. Outline är den perfekta fåtöljen enligt mig – stilren men ändå mjuk med rundade kanter, och såklart i cognacsfärgat skinn.

Camillas favoriter - sommaren 2017 - Bloomingville lampa Pendel

2. Pendel

Jag har, som många andra med inredningsintresse, en väldig svaghet för lampor. Trender inom belysning kommer och går och just nu så flirtar många formgivare med 60-talet och färgat glas. Denna godbit är en nyhet från Bloomingville. Rundade former och brunt glas känns helt rätt just nu.

Camillas favoriter - sommaren 2017 - Aoyama

3. Aoyama

Aoyama är ett distrikt i Tokyo känt för sina modehus, restauranger och trendiga affärer. Här fann Paul Leroy sin inspiration till de speciella Aoyamaborden. En urban design med tydligt formspråk. Bordet finns i svart och vitt och som soffbord eller matbord. Design från Gubi är ofta en favorit hos mig – genomarbetad och tydlig form tillverkat i gediget material.
Camillas favoriter - sommaren 2017 - Linum kudden Citizen

4. Citizen

För drygt 50 år sedan mötte Linums grundare två bröder och påbörjade det som skulle bli en livslång vänskap och affärssamarbete. De delade samma vision om kvalitet och hållbarhet och ville tillsammans skapa något beständigt för både människa och natur och investerade därför i tio vävstolar. Idag har handvävningsfabriken 80 vävstolar och för vidare grundarnas vision. Jag tycker att de har lyckats bibehålla den känslan i Linums produkter och speciellt i kudden Citizen. Det kraftfulla mönstret finns även som matta.

Camillas favoriter - sommaren 2017 - Box Mirror från Bloomingville

5. Box

Ingen har väl undgått de boxiga spegelborden som poppat upp lite här och var, något som man även relativt enkelt kan tillverka själv med hjälp av spegelglas. Box mirror är två stycken kvadratiska sidobord från danska varumärket Bloomingville. Bordet är gjort i silverfärgat spegelglas vilket gör det extra snyggt då glaset blir något nedtonat. Passar perfekt i vardagsrum eller sovrum.