Älskade, åtråvärda designstolar

Designstol från Hans Karlsson

Stolen är så mycket mer än bara en sittdyna på fyra ben. Rätt stol gör rummet. Denna snygga designstol från Hans J Wegner får gärna husera i vårt hem.

Det är få möbler som gör ett rum så som en designstol och vi är många som gärna samlar och spar på dessa fina hantverk. Arne Jacobsen, Carl Malmsten, Michael Thonet & Hans J. Wegner. Designers som får det att vattnas i munnen..

Av: Maria Roswall

Design av stolar och möbler av Hans Karlsson

Ända sedan början av förra seklet har Hans Karlssons föregångare tillverkat möbler. Hans började själv arbeta med möbler under 50-talet. Det som då var en mans passion för inredning har idag växt till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag med produktion både i Sverige och utomlands. Än idag lever familjetraditionen vidare och idag jobbar Hans barn vidare tillsammans med olika formgivare beroende på vad som ska tas fram och vad som ligger rätt i tiden.

Designstolar - Sitt fint. Hans Karlsson

Endast det bästa virket duger, här selekteras träslaget ut och testas noga genom hela torkningsprocessen och produktionen för att dess kvalitet ska vara klanderfri hela vägen fram till vårt hem. För att citera Hans själv: ”Min möbel ska upplevas som kärlek. Livslång kärlek”.

Till toppen av artikeln Designstol i svart trä från Hans J Wegner