Följ vår redaktör Camillas väg mot drömköket

Camilla Wänström

Låt dig inspireras av Camilla Wänströms önskelista!

Allt grundas i bra planering

Camilla och hennes familj ska äntligen ta tag i projektet nytt kök. En projekt som kräver såväl noga planering som tid och även att man har tittat på samt räknat på sin budget. I Camillas blogg kan ni följa renoveringen steg för steg.

Här ett utdrag från hennes första inlägg:

Nu är vi igång med planerna på att bygga ett nytt kök! Huset vi köpte för snart fyra år sedan är byggt 1943 och vi stormtrivs. Köket vi har idag sattes in för ca 20 år sedan och är byggt i en vinkel vilket gör att diskho, kyl och matplats är placerade långt från varandra, rummet blir också väldigt tight att röra sig i. Själva köket är fortfarande helt ok så det kommer vi att plocka ner och ge till en släkting, vitvarorna sjunger nog på sista versen då de sattes in begagnade. Vi har länge drömt att om slå ut två väggar mot vår matsal bredvid för att skapa ett mer öppet och inbjudande rum.

Rita ett kök med expert och ritprogram

Drömmen är att få till ett större kök med en mer social yta och bättre placering av arbetsplatserna, dvs diskho, spis och kyl/frys. För att få till allt det här besökte vi Ballingslöv och satte oss ner med Fredrik som var ivrig att hjälpa oss. Tillsammans ritade vi upp hela köket i hans ritprogram och provade oss fram med olika lösningar. Till slut kom vi fram till en planritning med många underskåp (för att skapa rymd), en hel vägg byggd med högskåp (för all förvaring), och till sist en härlig köksö mitt i köket (för allt härligt häng). Exakt som vi vill ha det!

Inspiration i form av att sätta ihop ett moadboard är bra för att få en överblick av material, färger och modeller.

Läs mera här i Camillas blogg