Brända toner – Trä och betong

Trä och betong - Pall Dot från Arne Jacobsen

Pallen Dot från Arne Jacobsen

Vi avslutar nu vår trendspaning med brända toner och fokus på trä och betong. Vi ser även en stark trend med material som obehandlat trä och betong som tillsammans skapar en jordnära och bohemisk stil.

Av: Camilla Wänström Foto: Press

Pallen Dot

Pallen Dot är designades av Arne Jacobsen redan 1954 samtidigt som han skapade stolen Myran. Pallen ingår i Fritz Hansens kollektion Objects. Finns hos bland annat Länna Möbler för 2.299 kr.

Trä och betong - Manana och House Doctor

Lampan Manana och House Doctor

Manana och Ball

Lampan Mañana är designad av Marie-Louise Gustavsson och har formen av en ritad streckgubbe som lutar sig mot väggen. Designen uppmanar till en avslappnad attityd, därav namnet Mañana, Design House, 2985 kr. designhousestockholm.com Nyhet från House Doctor i mässing och frostat glas. Perfekt lampa för hallen exempelvis. 30 cm diameter och 35 cm hög.

Trä och betong - Roströd - Granit Iittala

Kudde från Granit och lampa från Iittala

Linnekudde och Teema Tiimi

Stor kudde med yttertyg i rostrött linne från Granit. Linnet kommer från franska odlingar som respekterar miljön. 50 x 70 cm, 379 kr.
Finska Iittala har valt att göra en nytolkning av en av deras klassiker, nämligen matservisen Teema. En serie med skålar och tallrikar med eller utan lock. Här skål för 159 kr.