Kökslyx by Gaggenau

Gaggenau Kitchen

I samarbete med Gaggenau

Att fylla 333 år är givetvis något som måste firas. Vi tog oss en pratstund med Gaggenaus Brand Manager, Magnus Falk..

Ni avslutar firandet storslaget med en magnifik utställning på Living Kitchen-mässan i Köln där varumärket Gaggenaus arv och utveckling väcktes till liv. Berätta!

– Det är få andra som kan visa till en så lång historia som Gaggenau, och det är fascinerande att vi fortfarande håller fast vid det vi en gång började med – att bearbeta järn. Vi grundades som en järnsmedja i den stad som vi tagit vårt namn ifrån, Gaggenau i Schwarzwald, år 1683. På LivingKitchen presenterade vi delar av vår historia som en konstutställning med alltifrån de första smedernas redskap till det allra senaste och mest moderna, 2017 års nyheter.

Berätta kort om Gaggenaus tre mest spännande nyheter?

– Vår flex-induktionshäll CV 282 med inbyggd ventilation är en nyhet där vi samlat över 40 års erfarenhet. Här kan du automatiskt ventilera luften när hällen är i användning, och anpassa den till vad som behövs. Även två nya fläktar för att hängas på väggen har vi i sortimentet. En vinklad modell och en helt lodrät modell. Dessa fläktar blir de allra första som kommer i våra tre färger i Serie 200. Antracit, Metallic och Silver. Sist men inte minst den allra första inbyggda espressomaskinen med fast anslutning till vatten och avlopp.

Gaggenau Kitchen. Gaggenau inleder året med två nya vägghängda fläktar. En vinklad modell och en helt lodrät modell.

Gaggenau inleder året med två nya vägghängda fläktar. En vinklad modell och en helt lodrät modell. Dessa fläktar blir de allra första som kommer i färgerna Gaggenau Antracit, Gaggenau Metallic och Gaggenau Silver. Perfekt att kombinera med till exempel inbyggnadsugnen.

Kaffe ja, berätta mera om hur ni väljer ut vilka produkter ni ska utveckla?

– Vår grundläggande filosofi för produktutveckling är att ta principer från det professionella köket, och bringa det till det privata köket. Vi jobbar hela tiden med perspektiv på olika cykler: de närmsta 5 åren, de närmsta 10 åren osv. Men samtidigt vill vi inte begeistras av alla tekniska möjligheter eller kortsiktiga trender, det är viktigt för oss att form följer funktion och att vi inte lanserar onödiga finesser och funktioner.

Gaggenaus formula för 333-års succé?

– Äkthet, vi håller fast vid vårt ursprung men har också en ambition att hela tiden förbättra oss, att driva vidare och att leverera funktioner som kan skapa långsiktig nytta i det privata köket. Vi ska alltid utgöra skillnaden.

Funktion vs design?

– Form följer funktion, så funktion är vinnaren.

Hur ser ditt eget kök ut? Favoritprodukt?

– Vitt, högglans, släta luckor kombinerat med en tålig bänkskiva i svart sten. Apparater i rostfritt stål och en planlimmad induktionshäll. Hela familjen älskar kombi ångugnen, så den får finnas kvar som koncept – den nuvarande ska få flytta till fjällstugan och bli ersatt av en nyare modell i år, en ugn som kombinerar ånga med varmluft, grill och sous-vide.

Läs mer om Gaggenau här..