Köksdröm

När diskmaskinen gick sönder, igen, och frysen suckade tungt fanns det ingen återvändo längre. Det gamla köket i Per-Albinradhuset måste bytas ut och nu fanns plötsligt en ocean av möjligheter. Eller i alla fall några…

Text: Maria Roswall Foto: Exray Foto / Cecilia Österberg

FUNKISRADHUSEN på Ålstensgatan i Bromma är nästan obeskrivligt populära och väldigt charmiga men till ytan inte särskillt stora. På ca 90 kvm trängs tre sovrum, badrum, vardagsrum och ett kök. Som ni förstår ett kök modell mindre vilket också var den stora utmaningen för planeringen av husets nya kök. Ägarna trivdes bra med köksformen men ville gärna ha in mera luft genom att sätta in ett vitrinskåp över ena köksbänken.

Husdoktorn, MyHome Nr 1 2016 - Köksdröm

Husdoktorn, MyHome Nr 1 2016 – Köksdröm

BERÄTTA OM HUR NI TÄNKTE?
– Själva formen/layouten på köket ville vi ha kvar men, förutom nya fungerande vitvaror givetvis, ville vi få en trevligare ”köksbarkänsla” i mitten. Vi behöver tyvärr all förvaring vi kan ha så att inte ha överskåp var inget alternativ. Vi bestämde oss för glasdörrar på båda sidor om skåpet över bänken för att verkligen utnyttja ljuset inuti. Vi bad också snickarna sätta upp skåpen hela vägen i taket för att få så mycket luft under som möjligt. Själva valet av köket var inte så svårt, vi ville ha ett ljust, men inte kritvitt, kök lite åt det lantliga hållet. Vi är väldigt nöjda med resultatet!

MyHome Nr 1 2016 - Köksdröm -

MyHome Nr 1 2016 - Köksdröm -

Inköpslista:

– Köksfronterna är EPOQS Fasett Off White.
– EPOQ Kök hittar ni hos Elgiganten.
– Blandare Mora modell Mmix K5.
– Måttbeställd bänkskiva Avonite Kokoura samt
– Vitmenad massiv ek under vitrinskåpen på köksön.
– Handtag Skålhandtag Nino samt Knoppar Nino från EPOQ.
– Kyl/frys, ugn och häll kommer från Samsung.
– Fläkten kommer från Gorenje.
– Diskmaksinen kommer från Bosch.

Pris för hela köket inklusive bänskivor och vitvaror
ca 130.000 kr.