Köksglädje

Att duka fint är alltid roligt men hur trevligt är det inte också att få laga och förbereda maten på fina produkter. Sten, trä, mässing och järn. Köket är värt endast det finaste såväl i smak som i form.


Text:
 Redaktionens val

SERVERAT (Bild ovan)
Formgiven med största respekt för de orginella Lyngby-ritningarna från 1930-talet är nya servisen Lyngby by Hilfling. Vaserna med det räfflade mönstret har blivit oerhört populära så helt otippat att även servisen kommer göra succé är det inte. Pris: 249 kr för middagstallriken och 179 kr för den mindre lunchtallriken.

Produkter
GLASKLART
Garanterat flug- och dammfritt blir det i den här fina kupan i glas och marmor. Kupol Art är namnet och den finns bla att köpa hos Studio Sankt Paul. Pris: 550 kr

HÅRD MOT DE HÅRDA
Snyggaste morteln, givetvis i massiv sten, kommer från Broste Copenhagen.

VACKERT I HÖST
Införskaffa en skärbräda i grön marmor i höst. Både praktisk att använda i din matlagning men även vackert att servera plock eller snittar på. Finns hos bloomingville.com för 269 kr.

Produkter

SNYGG FÖRVARING
Burkar i rostfritt stål i flera färger och storlekar, bland annat kopparfärgad. Finns i olika storlekar hos Åhlens från 129 kr.

HÖSTGRYTAN
Låt höstgrytan puttra i en snygg gjutjärnsgryta från Anders Petter. Finns i rött, svart och grått hos Cervera för 699 kr.

Produkter

ÄLSKADE EK Från Eva Solo kommer dessa två salt- och pepparkvarnar i finaste ek. Snygg på stenbordet är också danskans sobra glaskaraff som nästan blivit en klassiker. Pris för salt- och pepparkvarnen 399 kr. Karaffen Droppfri pris ca 399 kr.