Köksplock del 2 – sommar 2017

Köksplock del 2

Sommaren är här och vi har i vår avslutande köksplocksdel samlat ihop de bästa köksredskapen och accessoarerna för säsongen! Perfekt lättkokt sparris med hyvlad parmesan på, grillade räkor upplagda på en saltsten & en färggrann brödrost som gör även den suraste citron glad..

Läs Köksplock del 1

Av Redaktionens favoriter

Porslinsduett

Rosendahls nya serie Duet är en kärleksförklaring till det dukade bordet. Namnet Duet syftar inte bara på de två färgnyanserna, utan även på kombinationen av blankt och matt porslin samt reliefmönstret som skapar ett vackert samspel mellan de glatta ytorna och kanterna. Pris från 199 – 399 kr.

Köksplock del 2

Lättkokt

Den klassiska sparrisgrytan från Zwilling är den perfekta partnern i köket för grönsaker. Det genialiska med grytan är att sparrisen står lodrätt och vattnet bara går upp till ”halsen” på sparrisen. På så sätt utsätts de känsliga sparrishuvudena inte så länge för det kokande vattnet utan ångas lite lätt bara. Pris 949 kr.

Köksplock del 2

Design ❤ Funktion

Nylanserat från Hem är Table Mortar – en bordsmortel av finaste marmor designad av den tyska formgivaren Mark Braun. Inspirationen är hämtad från klassiska kvarnstenar och morteln är så snygg att den passar perfekt på matbordet.

För den som har allt kan en vacker saltstenshäll att lägga upp sommarens grillade på vara en idé. Den här från Cervera för priset 499 kr. Och ja, ALLTID tänka på att välja havets råvaror märkta Krav eller MSC, så får du schysst fisk.