Rent och skönt

Varje dag är värd en drömstart. Att få stiga in i ett harmoniskt, snyggt & rent badrum förebygger stress & skapar lycka. Vi har botaniserat bland årets badrumsnyheter & samlat det vi tycker är allra finast. Från oss till er; ren & skär badrumskärlek, oavsett om du vill renovera eller bara styla.

Text: Redaktionen Foto: Press

Rent & skönt

Det här klassiska marmorbadkaret får mer än gärna flytta in i vårt hem. Samla handgjorda tvålar tillsammans med tvättlappar på ett fat till ett vackert stilleben och placera inspirationsbilder i svarta ramar som blickfång och snygg kontrast på badrumshyllan. IKEAS badrumsserien DRAGAN är tillverkad i bambu, ett slitstarkt naturmaterial som tillför en naturlig värme.

Rent & skönt

Med nya luckan Light Wood, inspirerad av drivved, tar Vedum in naturen i badrummet. Snygg träkänsla i svala kulörer. Melaminytan gör luckan slittålig och högskåpet ger gott om förvaring.

Rent & skönt

Vi tycker mycket om Aspen Bad och sättet de arbetar på. De utgår helt enkelt från måtten i ditt badrum, och därefter sätter du samman din egen kombination precis så som du vill ha det. Smidigt, måttanpassat och snyggt. Och kulören är fantastisk.

Rent & skönt

Det finns två saker som alltid får oss på fall. Sten och metall. Gärna ihop som här i detta makalöst snygga badrum skapat av Planoform.

Rent & skönt

Svedbergs serie Forma har med sitt avskalade och tydliga formspråk blivit en favorit. Förutom ljus ek, svart ek och vit adderar Svedbergs nu färgen grå. Som ni ser väldigt snyggt ihop med blått, grönt och guld.

Rent & skönt

Vardagen ställer höga krav på vårt badrum. Det ska vara praktiskt och tåligt men också harmoniskt och trivsamt. Här spelar förvaring in vilket vi tycker Kvik lyckats bra med. Badrummen i Mano-serien har matta, vita och handtagsfria luckor vilket ger ett modernt och stilrent uttryck.

Rent & skönt

En stängd lucka ger ögat en lugn stund. Badrumsförvaringen Pandora från Ballingslöv får gärna ta plats såväl i vårt badrum som i tvättstugan.

Rent & skönt

Ren, elegant och rå är ledorden för serien ME by Starck, skapad av Philippe Starck för Duravit. Dess råa, fysiska skönhet tilltalar oss mycket.

Rent & skönt

Stenfrossa. Bricmate utökar sortimentet med marmorinspirerade serien M. Materialet är granatkeramik och plattorna är väldigt tåliga. Mycket snyggt ihop med blandare i guld eller mässing.

Rent & skönt

Stilrent och sobert där badrummets okrönte juvel, blandaren, elegant sitter i väggen. Denna från Dornbracht andas exklusivitet och omtanke om detaljer.

Rent & skönt

Livskvalitet! Badrummet får ta allt större plats i vårt hem och här har det verkligen fått det utrymme det förtjänar. Paiova är namnet på Duravits vackra badkar som vi mer än gärna tar ett dopp i.

Rent & skönt

Drömstart. Det är precis vad ett snyggt, välstädat badrum ger åt dagen. Den här serien kommer från danska Dansani och heter Calidris.