Förvaring och garderober med rätt tänk gör ditt hem

Förvara din garderob smart i samarbete med Elfa

Förvara din garderob smart i samarbete med Elfa

Det finns få saker som är så tillfredställande som snygg & praktisk förvaring. Att få till förvaringen i ett rum så att allting på riktigt kan hängas in där det ska vara stavas NJUTNING! Följ med när vi gjorde om och gjorde rätt.

Av: Maria Roswall Foto Exray / Elfa

Förvara smart för din nya garderob!

Oavsett om ni står i startgroparna för en helrenovering av köket, tvättstugan eller om ni ”bara” behöver skoförvaring till en liten hall hittar ni lösningar med betoning på snygg och funktionell hos Elfa. Deras breda och flexibla utbud av förvaringsalternativ gör att ni enkelt mer eller mindre själva kan skräddarsy er förvaring efter just ert behov och utrymme. Med 65 år på nacken är det ingen överdrift att säga att de kan sina saker och tro mig, det är inte enkelt att ”snickra” ihop det här själv.

Förvara smart i samarbete med Elfa

Här fick vi hjälp av Elfa att platsbygga vår garderob vilket ger en smart förvaring!

Gör en behovsanalys gällande förvaring och garderob

Att skapa sin drömförvaring är inte en särskilt komplicerad eller ouppnåelig dröm – man behöver bara bestämma sig, tänka igenom rummets förutsättningar, ta lite mått och sätta igång. Det är viktigt att inte bara ”slänga ihop” några garderober med backar och lådor. Ta er en funderare på hur behovet och utbudet av era kläder verkligen ser ut och planera förvaringen efter detta. För oss var det framför allt vårt sovrum samt vår dotters rum som behövde få praktisk förvaring. I vårt sovrum tog vi bort de gamla garderoberna som var inbyggda och frigjorde en hel del yta där vi tillsammans med Elfa sedan kunde platsbygga in våra nya garderober med skjutdörrar. Ena delen av garderoben är mannens och han vill ha extra längd på sitt ”häng” för mycket skjortor och kostymer. Jag vill ha fler utdragsbara backar för blusar, toppar, byxor och tröjor. Men givetvis en del häng för klänningar.

Före- och efter bilder för barnens garderob.

Före- och efter bilder på vår garderob med nya skjutdörrar. Vilket lyft!

Förvaring barnrum, garderob med spegel

Likadant gjordes i barnrummet där förvaringen tidigare bestod av en byrå inklämd bredvid en ranglig garderob endast med trådbackar. Mycket backar samt häng för klänningar stod på önskelistan. Samt en otroligt uppskattad liten ”smyckeslåda” som snabbt blev dotterns favorit. Vår nya förvaring blev exakt så som vi önskade och det lyft för rummen som den här snygga förvaringen har gjort är smått obetalbar.

Öppen förvaring utan skjutdörrar eller dörrar från Elfa.

Denna öppna förvaring utan skjutdörrar eller dörrar från Elfa ger ett luftigt intryck och gör att en trång hall får mer utrymme.

Våra 5 tips om smart förvaring från Elfa

  • Utnyttja takhöjden. Bygg hela vägen upp och maxa förvaringsytan. Överst är det smart att även ha korgar eller kartonger för saker man inte använder så ofta.
  • Tänk igenom dina behov för din förvaring eller garderob. Tänk igenom dina behov. Se till att få den garderob just dina kläder behöver. Elfa har ett stort utbud av alltifrån accessoarlådor till kjol/byxhäng och skoförvaring.
  • Minimera luften ovan och i garderoben. Ta bort luftiga utrymmen som häng och vik mera kläder. Att vika är dubbelt så effektivt som att hänga.
  • Säsongsförvara. Ställ ner en byrå i källaren/upp på vinden, packa sommarkläder i vakuumpåsar och förvara där. Påsarna håller kläderna fräscha och gör att de tar minimalt med plats.

Inspiration från Elfa på YouTube

Se Elfas film om att förvara smart på YouTube. Filmen är på engelska.

Länktips förvaring

Elfas hemsida kan du få inspiration för olika förvaringslösningar.