Sov sött

Med en stor dos sprudlande energi tar sängkonceptet Durum Mollis plats i möbelbranschens allra sömnigaste rum. Sängens.


Text:
 Maria Roswall Foto: Durum Mollis

Exklusiv säng från Durum Mollis

Det finns få möbler i vårt hem som är så viktiga, såväl för vår kropp som för vår själ, som vår säng och när vi hörde om denna unga, pigga nykomling blev vi nyfikna. Att Durum Mollis också har ett starkt miljötänk gjorde att vi föll som en fura. Peter Elofsson, en av bolagets grundare och kreatörer, berättar om hur första sängen blev till.
– I möbelbranschen är det tydligt att vi befinner oss i ett paradigmskifte, från slit-och-släng-mentalitet till en högre medvetenhet avseende kvalitet och hållbarhet. Vi ser att konsumenten är beredd att investera i långvariga relationer med sina ägodelar och sängen är en viktig del av livet.

Traditionellt svenskt hantverk tillsammans med nytänkande design och funktion är det som ska lyfta Durum Mollis sängar. Men utmaningen är stor och konkurrensen hård. Hur ska ni sticka ut från mängden, Peter?
– Vi vill verkligen sätta kunden i fokus och tanken är att kunden i mycket högre utsträckning ska få bestämma look och hitta en stil som passar just dennes personlighet. Från excentriskt cool till klassisk elegant. Sängen ska få ta plats och man ska vilja ha dörren till sovrummet öppen.

Något vi på redaktionen fastnade extra mycket för är Durum Mollis engagemang såväl i att allting ska vara närproducerat som att en del av intäkterna går till att bidra till självhjälp för bättre behövande.
– All tillverkning sker i Falkenberg, materialet är Svanenmärkt och leverantörerna är lokala. Sen har vi också ett samarbete med Action Aid där vi för varje såld dubbelsäng bidrar med en get till en fattig familj i Etiopien.