Ting värda din tid, Artilleriet Studio

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

Mitt i Göteborg ligger Artilleriet Studio, en av de mest inspirerande mötesplatser vi varit på. Tre rum & ett kök på ett smakfullt sätt fyllda med möbler, konst, textilier & accessoarer..

Text: Maria Roswall Foto: Press / Artilleriet Studio

Inspirerande utställning

Det känns som att stiga in i någons hem, ett hem vi gärna stannar i, men också ett hem där vi vill köpa allting. Vilket man kan. Artilleriet Studio är inget hem utan en oerhört inspirerande utställning och adressen har snabbt blivit en destination för inredningsintresserade från hela Europa.

Christian och Sofie

Grundarna, Christian Duivenvoorden och Sofie Hellsing, startade företaget Artilleriet tillsammans 2011 och duon har på relativt kort tid lyckats med konststycket att göra sig ett namn i den svåråtkomliga inredningsbranschen med design och form i fokus.

Ting värda din tid, Artielleriet Studio, - Inspiration My Home - Artilleriet

5-års jubileum

Christian och Sofie har varit vänner sedan tonåren och firar nu Artilleriets 5-års jubileum med att äntligen få till denna högst kreativa utställning med favoriter och storsäljare från sina år. Studion är en sekelskiftesdröm med upp emot 4 meter i takhöjd – en miljö vilken fungerar både som butik, inspiration samt just en kreativ studio och mötesplats.

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

Genuin hemmamiljö

– Vi vill att man ska komma in här och vilja hänga kvar. Slå sig ner, läsa en bok, ta en kopp kaffe och sätta sig med datorn. Först hade vi kontor här och stylade för att ta våra bilder men det ger inte rättvisa till en sådan fin lokal. Nu, lagom till att vi firar 5-år, gjorde vi slag i saken och byggde den här utställningen vi planerat och drömt om, berättar Björn som arbetar som marknadschef på Artilleriet.

Inspirationen är hämtad från butikslokaler i såväl New York som i Köpenhamn, känslan att vara i en hemmamiljö och inte i en butik. Magnifika soffor, mjuka mattor, designstolar och Tom Dixon-lampor. Det måste vara en väldigt trevlig miljö att arbeta i.

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

Över 200 kvm

– Absolut! Från början satt vi faktiskt här nere men för att inte de som kommer hit och vill botanisera runt inte ska känna sig obekväma av vår närvaro har vi flyttat upp en våning.

200 kvm studio, 4 meter i takhöjd, fylld till bredden av inredning. Långt ifrån bara nyheter utan just mixen utav klassisk vintage, antika möbler, nutida produkter och nyskapande design från hela världen är det som ger känslan. Hos Artilleriet finns en intressant blandning och det märks tydligt att det ligger såväl stort engagemang som kunskap bakom urvalet.

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

Eklektiskt sortiment

– Det är Sofie och Christian som själva köper in allting vi säljer och absolut, första inköpsvändan hit var helt med utgångspunkt från deras personliga smak. Deras grej är att sätta ihop ett eklektiskt sortiment av blandningen som är deras favoriter – men fortfarande utan att det ska spreta för mycket. Det är viktigt att hitta den rätta känslan.

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

The Kitchen

Känslan är funnen kan vi intyga och det är verkligen en sann fröjd att botanisera runt i rummen på Magasinsgatan. Inspirerande och hemtrevligt – precis som tanken var. Artilleriet står för en nyfikenhet och en kollektion av inredning, möbler och detaljer som tilltalar oss.

Utmaning att hitta blandningen

– Många är duktiga på att hitta snygga möbler och produkter till hemmet, det svåra är att hitta blandningen och även att ha ett öga för de mindre kända ”up and coming” varumärkena med stor potential. För ett år sedan öppnade också The Kitchen ett stenkast längre ner på gatan, men tills Artilleriet öppnar även i Stockholm får vi fortsätta ta oss ner till Götet, alternativt handla i webbshoppen eller kanske till och med boka in ett möte för en privat inredning.

Ting värda din tid - Inspiration My Home - Artilleriet

Artilleriet Studio – bakom kulisserna

Duon: Christian Duivenvoorden och Sofie Hellsing är grundarna som skapat företaget år 2011.
Konceptet: Artilleriet står för en eklektisk kollektion av heminredning, möbler och detaljer. Sortimentet består av en utvald blandning av såväl klassiska varumärken som nya ”up coming”.

Vart hittas produkterna: Rötterna finns i inredningsländer som Holland, Frankrike och Danmark.
Vilka är favoriterna: Många! Astier de Villatte, Apparatus Studio, Muuto, Bacsac, Skultuna, Sponde, Comme des Garcons, Lampe Gras och inte minst Beni Ourainmattorna vilka Artilleriet var först i Sverige med att ta in.