Resa till New York – Några tips på vägen!

Resa till New York!

Här kommer några tips om ställen att uppleva under vår resa till New York i april 2016 som jag delade med mig till en väninna som skulle dit för första gången! Jag tänker att jag likväl kan dela med mig till fler vänner via min blogg! Bilderna är tagna med min Iphone och är tyvärr lite av dålig kvalité, länkar till de flesta besöken hittar du längst ned.

Gospel Tour inklusive Soul Food under vår resa till New York

Kyrkan i Harlem som vi besökte under gospel touren

Kyrkan i Harlem som vi besökte under gospel touren.

Mycket kärlek inne från kyrkan där gospel ägde rum.

Bilden visar inne från kyrkan där gospel-kören sjöng. Mycket kärlek och hjärta.

Jag har länge velat se en riktigt gospel-kör, och nu fick jag äntligen göra detta! En riktig upplevelse med mycket hjärta och kärlek från församlingen! Vi blev välkomnade av kyrkan med en öppenhet och ingivelse. De välkomnade oss besökare och för varje land! Vi fick berättat att det inte är så många kyrkor som är öppna och tar emot gäster på detta sätt! MISSA INTE DETTA, väl värt att göra, hela upplevelsen var enormt bra! Vi gjorde denna gospel-tour inklusive Soul Food under söndagen. De har dock denna gospel-tour två dagar i veckan!

 

En underhållande, färgstark kvinna som var vår guide under gospel touren.

En underhållande och färgstark kvinna som var vår guide under gospel touren. Mycket girl-power här kan jag lova!!

Guiderna ska vi inte bara tala om, de var helt underbara. Vilka personligheter! Vi hade en kvinna som verkligen kunde sin sak. Hon berättade den ena historien efter den andra i vår buss under tiden vi passerade de olika stadsdelarna och fram till kyrkan i Harlem. Om du är ute efter skönt barhäng med livemusik mm, passa på att fråga guiden vilken gata man ska hänga på där det finns sköna barer som ligger nära Manhattan men som inte är så turistiska! Där de själva hänger..

Gå på musikal!

Gå på musikal om ni har möjlighet. De släpper billigare samma-dag-biljetter vid Time Square varje dag (tror det var kl 15) fråga ert hotellet. Det är dock kö till biljettsläppet. Om ni inte har sett The Lion King så kan jag varm rekommendera denna fantastiska show.

The Blue man Group

Efter showen med Blue man group blev vi fotograferade med artisterna. Försökte se lika allvarlig ut som han, det gick sådär!

Efter showen med Blue man group blev vi fotograferade med artisterna. Försökte se lika allvarlig ut som han, det gick väl si sådär!

Föreställ dig tonvis med toappapper som sprutar ut över publiken

Föreställ dig tonvis med toapapper som sprutar ut över publiken – say no more!!

Om ni vill ha en annorlunda mer intim show med mycket skratt kan jag verkligen rekommendera ”The Blue Man Group”. Otroligt underhållande och galet kul, ville liksom aldrig att det skulle ta slut! Se till att boka restaurang i närheten av respektive upplevelse ni ska på så slipper ni bli stressade. Ibland kan det vara svårt att få taxi och trafiken kan vara väldigt trög!

Ruth Steak House

OM jag bara får välja en kött-restaurang  i hela New York så väljer jag absolut Ruth Steak House. Deras koncept är verkligen annorlunda! De grillar köttet i runt 900 grader Celsius! Ja, ni hörde rätt! In med köttet i ugnen, olika djupt och länge i ugnen beroende på hur välstekt den ska bli. Efteråt häller de på smör som sugs upp i köttet! Helt galet gott. Läs mer på deras hemsida om hur processen går till. Själva restaurangen är supermysig med mycket bra viner och mycket trevlig personal. Älskar ni kött så missa för allt i världen INTE Ruth Steak House!

Båttur runt Manhattan i New York

Kryssning runt new york med denna fina båt med det passande namnet Manhattan!

Kryssning runt new york med denna fina båt med det passande namnet Manhattan!

Frihetsgudinnan under vår båttur gick inte att missa!

Frihetsgudinnan under vår båttur gick inte att missa!

Vi tog en båttur runt Manhattan i New york. En mysig och mycket trevlig båttur med jättegod god brunch.  Hamnen ligger i södra delen av Manhattan så passa på att ta gå på Century 21 outlet när ni ändå är i området. Fynda stort på

Shake Rattle & Roll Pianos show

Pianorock show utan dess like i New York

Pianorock show utan dess like i New York

Vi gick även på Shake Rattles & Roll Pianos show under vår resa till New York som var sjukt bra! Föreställ dig otroligt duktiga pianospelarna som spelar en non-stop, rock-and-roll kavalkad där du som gäst väljer spellistan! Man kan säga att konserten bestod av lika delar konsert, komedi och cabaret. Duellerande pianospelare har sitt ursprung i den mytomspunna barer i New Orleans på 1930-talet. Vi skrattade och sjöng med och hade så kul!

Gå inte på Roof Top bar tour!

Vi gick även på en Roof Top Bar Tour som jag dock INTE rekommenderar (vi hoppade av efter två bar-stop). Touren var arrangerad av Italienare och ganska oorganiserad. Det kändes som vi var en skock får som vallades runt för så mycket pengar som möjligt!. För många människor på samma tour. Välj istället ut en eller två barer som ert hotell rekommenderar och häng där!

Uber POP av misstag blev riktigt kul

Till sist , det verkar som att Uber-taxi är väldigt etablerat och säkert här. Vi använde det hela tiden. Skaffa konto redan nu om du inte gjort det. Vi råkade av misstag boka Uber Pop (vilket innebär samåkning) vilket visade sig vara ett trevligt misstag då hon som vi samåkte med berätta massor av intressanta saker om NY, människorna, etc. Så efter detta samåker vi gärna fler gånger! Det är ju inte direkt som Sverige precis där många är rädda att prata med främlingar!

cow-boy-pa-manhattan-resa-till-new-york-varen-2016

Sist men inte minst, här bjuder jag på en äkta naked Cow Boy från Manhattan!

Hoppas du som besökare har fått lite idéer om upplägg inför er nu! Ni kommer i vilket fall som helst att få en fantastisk resa. Tipsa mig gärna om andra lite mindre shower och restauranger vi inte får missa till nästa gång! Skriv gärna i kommentarsfältet nedan!

Trevlig resa! /Louise

 

Länk-tips till de olika upplevelserna i New York:

Gospel Tour i New York:  Planera i tid, endast två dagar i veckan.

The Blue Man Group i New York: Var beredd på mycket skratt!

Ruth Steak House:  Godaste köttet i New York?

Century 21 outlet:  Skynda att fynda, vi gjorde en del kap här. Här finns många kända varumärken.

Båttur runt Manhattan:  Lite lyxigare båt och god brunch.

Shake Rattles & Roll Pianos show  Se till att boka bra platser, typ nära scenen.