Spännande pressfrukost med trender och nyheter för 2017

Nu när jag börjat gå på både mässor och event känner jag att jag inte BARA kan skriva om resor! Detta är ju också spännande upplevelser, fast på ett annat sätt! Tänk att kunna få förena nytta med nöje på detta sätt! Det är jag verkligen glad och tacksam över.

PerPr arrangerade en pressdag i Rosendahls Trädgård en dag med olika spännande varumärken. Det tycker i alla fall jag som är intresserad av hus, hem och design. PerPr bjöd på frukost och väldigt många utställare! Väldigt bra det här att man får träffa så många samtidigt! Och skönt att komma vid frukost då det inte är för många besökare samtidigt!

sundqvist på plats och lagar lite mat

Den här trevliga killen från Sundqvist var på plats och produkter från Sundqvist.

 

PerPr arrangerade en pressdag i Rosendahls Trädgård en pressdag med olika spännande leverantörer.

PerPr arrangerade en pressdag i Rosendahls Trädgård

I växthuset/lokalen står olika utställare utplacerade runt om. Frukosten var god men hann dock knappt äta då jag var runt och pratade med utställare.

Äntligen, äntligen, är den ”smarta trädgården” här!

Smart bevattningssystem från Gardena. Med denna fuktmätare kan du hålla koll på jordens fuktighet och vid behov så slår bevattningen igång.

Smart bevattningssystem från Gardena. Med denna fuktmätare kan du hålla koll på jordens fuktighet och vid behov så slår bevattningen igång.

Jag säger bara WELL DONE Gardena, äntligen är den smarta trädgården här! Nu flyttar även ”smarta hemmet” ut i trädgården och blir väl då ”smarta trädgården”!

Förra sommaren brottades jag med vårt bevattningssystem. Vi vill ju kunna vara bortresta då och då utan att trädgården tynar bort! Systemet känner av om jorden behöver vattnas. Inget onödigt och slösande med vatten här inte. Jag begav mig till Bauhause för att botanisera bland alla dessa bevattningssystem och bestämde mig för Gardenas! Jag letade då egentligen efter ett sk. smart bevattningssystem som jag även skulle kunna styra via min app via mobilen! Inte enbart en vattendator. Men icke, tog det vad jag tycker då, var det bästa alternativet. Jag grävde, kopplade, fixade och donade…Hmmm..jag skulle kunna skriva mycket mer om detta men det får bli lite längre fram! Ni som känner mig vet att jag är ganska händig och tycker att sådant här är kul!

Hur som helst blev jag så lycklig över att det nu finns ett uppkopplat, smart bevattningssystem! Äntligen kan man sköta trädgården via sin mobil (hur sjukt låter inte det)! Det kanske inte är riktigt så enkelt, lite annat ska nog till också! Högst på min önskelista till trädgården 2017 står nu ett smart bevattningssystem från Gardena! De du Magnus 🙂

Ulrika Flodqvist från Garden och Husquarna Group Gardena visade också upp robotgräsklippare som även den kopplas upp mot samma system.

Ulrika Flodkvist från Garden och Husquarna Group Gardena visade också upp robotgräsklippare som även den kopplas upp mot samma system. En sak till..är det inte vårt magasin Inspiration My Home hon håller i handen!!

Läs mer om detta fantastiska system via Garderas engelska sajt. och här ett presskit från Gardena

Här är den magiska dosan Smart Gardena som koppla ihop allt!

Och här är den magiska dosan Smart Gardena som kopplar ihop din smarta trädgård!

Jag verkligen äääälskar Yale Doorman!

Jag träffade Maria Strandberg och hennes kollega som glatt visade upp Yale Doormans funktioner. Fast mig behövde de inte övertyga, jag är ju redan frälst!

Jag träffade Maria Strandberg och hennes kollega som glatt visade upp Yale Doormans funktioner. Fast mig behövde de inte övertyga, jag är ju redan frälst!!

Deras slogan är ”Yale Doorman gör livet enklare” och JA det ÄR verkligen så! Vi satte in ett sådant lås i vårt hus för något år sedan och jag har inte ångrat en sekund! Tänk att aldrig mer behöver du leta efter borttappade nycklar (barnens så klar) och ha KOLL på när de kommer hem!! Man kan också ställa in låset så att den låser sig per automatik! Aldrig mer någon som råkat glömma låsa dörren! De som du vill ska ha tillgång till ditt hem får en egen kod (och/eller bricka) och du kan när som helst ta bort eller ändra koden! Till och med öppna dörren via mobil appen från distans! Smart va!

Till vårt hus använder larmsystemet Verisure som också integreras med Yale Doorman. Låset är även säkerhets-klassat! Funderar du på att köpa ett kodlås så är Yale din Doorman, kika här

Trendiga kulörer 2017 från Beckers

Jag fastande för den sköna gröna väggen, med kulören Smaragd 786. Våga, våga byta färg, snart…men inte än!

Jag fastande för den sköna gröna väggen, med kulören Smaragd 786. Våga, våga byta färg, snart…men inte än!

Beckers färg visar årets trendkulörer med fyra olika färgteman om sex kulörer vardera. Beckers färg pratar om att via bör inreda med tydlighet och välja kulörer som omfamnar och ramar in hemmet. Läs mer om dessa kulörer och trendrapport från Beckers här.

Sköna golv från Tarkett, nyhet 2017

Detta golv från Tarkett heter Noble Ek Greenwich

jag fastande speciellt för detta golv från Tarkett som är en nyhet och heter Noble Ek Greenwich.

Tänk att få börja om från början och få lägga in ett helt nytt golv! Jag fastande speciellt för Noble, denna en ljuspigmenterade ek med inspiration från Holländskt rutmönster, vilket har rötter från 1600-talet. Just detta golv från Tarkett heter Noble Ek Greenwich och finns i olika färgställningar. Ett genuint och gediget golv som syns och tar en självklar plats. Värt även att prova Tarketts verktyg Roomdesigner  för få inspiration om hur golvet kan se ut i olika miljöer.  I montern träffade jag bl a Tarketts marknadschef Kerstin Lagerlöf,  jättekul att träffas igen. Sist vi träffades var när jag jobbade på Happy Homes och det var ju några år sedan 🙂

Längtar efter uteköket, snart så..

Det nya uteköket Åminne har en stomme i metall och bänkskiva av marmor.

Det nya uteköket, Åminne, har en stomme i metall och bänkskiva av marmor.

Längtar så efter att få flytta ut i trädgården. Ett utekök gör det hela ännu mysigare. Hillerstorp har tagit fram ett nytt lyxigt utekök, Åminne, med en bänkskiva av marmor, vilken också ska hålla att förvara utomhus under vintern. Till detta utekök kan man koppla in vatten. Något som jag tycker är extra bra är att det ingår ett skydd i vattenavvisande textil som döljer undersidan av vasken. Det där lite fula som man inte vill se!  Läs mer om Åminne utekök

Nu kan du få ditt element ton i ton

Eller så gör man tvärtom! Kreerar en radiator med attityd, som här i rosa! Purmo Radiator

Eller så gör man tvärtom! Kreerar en radiator med attityd, som här i rosa!

Ja, nu kan du få ditt element/radiator ton i ton med väggens färg. Det finns 71 olika kulörer att välja mellan. Man kan också beställa radiatorn enligt RAL:s färgsystem hos Purmo.

Smart lås från Swedoor som inte syns!

Smart lås från Swedoor.

Carl Henrik visar smart lås från Swedoor. Detta lås går att styra med din app, självklart med Inspiration My Home i handen!

Jag träffade Carl Henrik Nyström, marknadschef från Swedoor som visade mig denna smarta App. Du styr enkelt vem som ska ha tillgång och du kan låsa upp för snickaren om om du blir försenad hem. Visst är det smart! Jag älskar sådana lösningar som gör det lite enklare i vardagen. Han berättade vidare att man kan bygga in ett lås i ytterdörren som inte syns!! Ingen synligt lås eller traditionellt handtag!

Swedoors nya låssystem Hands-free innebär att låset känner av din telefon och öppnar sig automatiskt när du med din telefon är i närheten. Systemet består av en app och en låslösning som monteras i dörren vid tillverkning. Till skillnad mot liknande lösningar är Hands-free och dess tekniska installation osynlig. Det enda som syns från såväl dörrens in- som utsida är ett helt vanligt lås. Det som krävs för att få systemet att fungera är att du laddar ner gratisappen Hands-free till din telefon. Hands-free lanseras i Sverige under april 2017.

Ja, det här var ett ett axplock av alla varumärken som var på plats! Tyvärr hann jag inte prata med de resterande MEN, snart är det det ju Furniture Fair på Stockholmsmässan så det lär bli fler blogginlägg inom en snar framtid!!