Äntligen BASTU!!

Hur snygg! Här skulle jag hänga varje kväll om den var min. Drömbastu.

Vårt ruckel ska äntligen bli med bastu – en dröm vi haft sedan vi flyttade in och vi är PÅ RIKTIGT en bastufamilj. Inte en familj med en bastu som fungerar som förråd. Nepp, här BASTAS det! På Solstigen där vi bodde innan rucklet hade vi bastu och fick en sådan mysig och lugn ”bastutradition” där vi alltid hade söndagsbastu, hela familjen. Med snacks, tvagning och mys. Gärna en fredagsbastu innan middag också om vi var hemma. Längtar verkligen tills vår bastudröm blir verklighet – och ni får följa med!

Inte helt otippat finns det en drös olika modeller och material. Då vi inte har varken sjöutsikt eller ekonomin att hitta på något annat än det enklare går den översta bort. Man riktigt ser hur dyrt det där fina träslaget är och sen finsnickeriet och alla kringelkrokar-svängar… My good säger jag bara. Dyrt. Belysning och att komforten är hög är mina två viktigaste punkter. som den här ovan. Så fin!

Stiligt och snyggt men efter vårt bastu-expert-möte på Fredells vet jag numera att sten i en familjebastu inte är bra. Tar lång tid att värma upp, därför är det bra i en allmän spa-bastu till exempel som står tänd hela dagarna. Men snyggt är det. Indraget vatten känns ju lyxigt men lite onödigt om ni frågar mig. Gillar den där trä-tunnan med vatten man blaskar på.

Glasvägg – alltid snyggt utifrån MEN! Här har vi tänkt till lite och vår minibastu kommer ligga i källaren bredvid tvättstugan och även ”på vägen” om man kommer in från vår grovingång och ska gå upp. Då vill vi hellre, trots att det inte är lika snyggt, kunna slappna av i bastun och känna att man inte ligger helt exponerad. Komfort och funktion framför design i det här bygget. Men SÅ tråkigt det är.. Vill ju egentligen bara gå loss på det snyggaste!

Lite åt det här hållet men utan stenväggen trot jag det blir. Fast mindre. Miniliten och så har vi ett litet källarfönster så att man i alla fall få en miniglimt utsikt.

Hade vi haft utrymmet hade vi gärna tittat på en sådan här modulmodell. Prisvärt och väldigt smart samt går snabbt att få till. Perfekt om man har ett större rum där man vill ha en bastuhörna. Riktigt kul det här, känner att jag gjort min research ordentligt också med vårt möte på Fredells. Längtar tills det tar form!