Att vara själv och älska det…

Den där känslan ni vet, när den faktiskt slår in. När man är i sig själv, när axlarna sjunker ner. Barnen HAR det bra hemma, DU har det väldigt bra där du är. Saknaden finns, längtan, men vi vet ju. Snart, mycket snart är vi där hemma igen. Med tjafs om överdragsbyxor, tjat om läxläsning, tvätthögen som bara växer och vad-ska-vi-äta-till-middag-frågan som poppar upp varendaste dag. Det tog mig två, nästan tre dygn men nu är jag där. I att unna mig lyxen av de här timmarna med bara mig själv. I morgon bitti sitter jag på flyget igen, hem till mina favvosar som jag Face-timat men åtskilliga timmar! Magiskt, rikt. Nu njuter jag av det sista.

Här hänger man i morgonrock precis hela dagen. Kommer flyga hem i min morgonrock känner jag! Och ni ser ju själva, japp magi för kroppen och huden att få lite lyxig, proffsig omsorg och vård. Alla behandlingar jag har gjort har varit top of the line. Idag frågade jag bland annat ut den här fina människan om ALLT som har med kinesisk medicin-lära och akupunktur att göra. Kroppens organ är helt enkelt nyckeln till välbefinnande och något ni alla ska lära nu är: titta på er tunga. Sträck ut den, titta på den och googla kinesisk tung-medicin så får ni se hur pass friska, eller sjuka era organ är. Min tunga var frisk och fin men hon såg att jag var för stressad. Till och med min tunga avslöjade mig… Sen fick jag nålar i kroppen som fick hela min rygg att brinna av värme och energi. Otroligt! Det här vill jag gå djupare in i hemma.

Blev en promenad ner till stranden igen, jag är fullkomligt manisk när det kommer till att komma ut och röra på mig. Det är nog mycket för att jag haft hund. Det sitter i mig som en drog. Stranden har de absolut vackraste stenar jag någonsin sett på en strand. Vill ta hem allihop till vår ”grusgång”!

Blev lite inspirerad av den här enkla men mysig soffa-med-belysning-lösning. Till landet tänker jag!

Upp-hills tillbaka till SHA där jag hade ett träningspass innan jag lät kroppen mjukna upp på spa:t. Middag på det och japp, det var min dag!

Måste tipsa om något som jag tar med mig härifrån, det ser inte jättegott ut men herre gud, SÅ gott! Och nyttigt! Barley Risotto, ett led i mitt nya liv där jag ska försöka byta ut vitt ris och pasta mot sådant här, lite nyttigare och bättre för mina organ och matsmältningen.

Det är just det som är ”the goal” med att resa hit. Att hitta verktygen för att må bättre. Testerna jag gjorde när jag kom hit visade på fruktansvärd trötthet och stress. Hela min kurva var blå, och blått var inte bra. Jag kommer inte kunna ändra på allt, jag är en person som inte riktigt kan slappna av, som behöver ”bocka av” på min to-do-lista innan jag kan ”unna” mig att andas ut. Knäppt. Att vara i nuet, det är det jag ska jobba med enligt doktorn och psykologen här. Japp, man går till sådana första dagen. Otroligt givande och intressant. Och läskigt. Här är det svart på vitt – varken din hjärna, dina organ eller din hud kommer undan.

  • Att hälla upp ett varmt vattenbad med mycket salt i, varje dag när jag kommer hem, och låta fötterna vara där i i 10 minuter. Sen på med sockor och bara sitta en liten stund i soffan. Det kommer göra under för min stress och trötthet. Saltet är för njurarna.
  • Det är ok att dricka ett glas vin men blir det mer kan man hjälpa levern dagen efter med att ”kyla ner” den med en krispig grön sallad och ett te, som jag har köpt. Hjälpa organen helt enkelt!
  • Jag kommer byta ut en kopp kaffe på eftermiddagen mot energigivande te, och ha nötter och mandlar med mig som snacks.
  • Jag ska försöka gå upp lite tidigare två, helst tre, mornar i veckan och göra 15 minuters yoga och stretch. Det SKA gå!
  • Vi ska byta ut mjölken till barnen hemma (jag dricker inte mjölk) till mandelmjölk och jag ska göra gröt även till mig till frukost!
  • Varm, ekologisk äppeljuice är magiskt gott. Perfekt till pulkabacken och barnens picknickar!

Det här är verkligen ett ställe jag vill åka tillbaka till, kanske en månad tidigare för att få bada i poolen, eller i april. Tack SHA Wellness!