Bästa helgen på länge!!!

Att ta ledigt hela familjen en extra dag, packa in sig i bilen och bege sig uppåt i landet – till ett alldeles vitgnistrande snölandskap – det är verkligen som balsam för kroppen. Vi hängde på mina kusiner och deras ”förvinter-tradition” att inviga backarna i Björnrike och herre gud vad härligt vi har haft det! Typ bara vi i backarna, perfekt före, perfekt temperatur och sjukt härligt sällskap! Jag är uppväxt med skidåkning och har haft lyxen att kunna föra denna vinterkärlek vidare till mina barn. Lukas och hans kompis Oliver körde som små, snabba skidgudar – vi var i liften vid 09.30 på mornarna och körde till sista liften tog oss tillbaka till Björnrike Centrat där vi bodde strax efter 15. Härligt mör i kroppen och med rosiga kinder! En bastu och en öl på det så var man redo för lite middag.

Lukas och Oliver tidig morgon högst upp. Magiskt vackert den här vår kallaste dag, – 13 grader bjöd vädret på här.

Tungan rätt i munnen! Jag bokade en privat skidlektion till Sophie, vilket bara det är en av alla fördelar med att åka upp hit ”off-season”, backarna är tomma och all service finns utan trängsel!

Vi var runt 50 personer som åkte upp tillsammans och bodde här på centrat, perfekt i egna lägenheter med fullt utrustade kök och ändå ”inhägnat” så att alla barn sprang ”fritt” mellan varandras lägenheter och även nere på nedervåningen där det fanns ett hobbyrum, en restaurang och en ICA-butik. Hög ski in – ski out-faktor där vi satte på oss skidorna utanför dörren, mitt i backen!

Fin soluppgång utanför fönstret!

Efter snö kommer en kall öl!

Tack bästa Björnrike för en fantastisk helg! Vi kommer garanterat tillbaka och gärna off season mellan skolloven då det verkligen är bra svängrum i backarna, bra boendepriser. Här kan ni kika på Januari om ni har möjlighet att åka när inte alla andra åker:  https://www.skistar.com/sv/Vemdalen/Om-Vemdalen/Nyheter/Prisvarda-januari/