Trumvirvel….. Årets utemöbel och årets badrum!

Precis, inget kök eller badrum här inte – jag går rakt på Årets Utemöbel som ligger mig själv varmt om hjärtat. Hur fint är det inte att bara ha det enkla med två bänkar och ett rejält träbord i mitten. Mycket fint om ni frågar mig! Overlap, TAF Arkitektkontor, Skagerak tog hem den är fina utmärkelsen på ELLE Swedish Design Awards med motiveringen: ”En hållbar utemöbel att umgås kring och som passar storslagna trädgårdsfester med en anspråkslös inramning”. Fem poäng av fem möjliga även från oss!

Soffan, denna viktiga möbel i hemmet. Hur rätt blir det med en genomtänkt och skön soffa och hur oharmoniskt blir ett rum med fel soffa? Vi har fel soffa big time hemma, på riktigt är vår soffa så fel att den förstör inte bara platsen den står på – den förstör även hela vår undervåning MEN vi har bara inte möjlighet att byta ut den just nu. Blir personlig nu men vi har renoverat vårt ruckel så mycket att alla konton är så starkt på minus att minus känns som en evighet sedan. På detta har vi två barn under 8 år samt en stor hund på 11 år så ja, ni förstår. Det är inte läge att bry sig om soffan över huvudtaget om jag säger så. Den HÄR soffan däremot är det läge att bry sig om! Bästa Alexander Lervik, ok vi har givetvis träffat honom för vår reportage Mötet också vilket gör mig lite extra stolt, är mannen bakom Årets Möbel: Mr Jones.

Och så har vi då denna lilla fining, Årets Inredningsaccessoar vilket vi tycker är en sådan trevlig liten nu priskategori då just accessoarer gör hemmet. Lilla Snåland, Marie-Louise Hellgren, Stolab. ”Prima sillvirke i en vacker och användbar möbel som bevisar att det är bäst när hjärtat får styra”. Så sant som det är sagt!

Och badrummet, Ballingslöv ÄR ju våra favoriter vilket också gör att vi blir lite extra glada över att de får en sådan fin utmärkelse. Årets Badrum: Less More, Ballingslöv. ”Sparsmakat, elegant, funktionellt – ett badrum för vår tid”. Med det tar vi fredagskväll vänner!