Memorylane a´la midsommar…

Jag är en sådan hopplös traditionstanta! Nostalgitanta också när jag tänker efter, älskar allt som har med gamla platser och människor som funnits länge i mitt liv. Som vårt kära lantställe Boholmen. Denna lilla skärgårdskobbe som min morfar Egon Sjöberg köpte och byggde upp vårt lantställe på när min mamma var liten. Där har jag spenderat alla mina somrar, 40 stycken midsomrar utav 43 och japp, det här för jag nu över till mina barn. Ingen kommer undan midsommar på Boholmen! På bilden ovan är det jag till vänster, min kusin Beatrice i mitten och kusin Daniel till höger. Älskade, fina morfar står och pysslar med sina nät i bakgrunden. Som det alltid var och som det helst alltid skulle ha varit. Saknar honom mycket. Men näten lever kvar och nu är det min Mikael som trasslar och grejar med dem!

Tada! Fångst! När vi växte upp fick vi så mycket torsk att mamma köpte en till frys ner till källaren bara för torsken. Nu får vi bara några få abborrar. Men gott är det!

Det är så fruktansvärt härligt att komma ut hit till landet. Jag blir som barn på nytt, känner till varenda sten och rot. Allt – precis allt – är exakt så som det alltid har varit. Här vårt lilla kök, på pricken som det har stått sedan det byggdes 1974.

Spishällen är ”Blocket-ny” men fläkten den är original. Allt är liksom i miniatyr i vårt lilla hus. Som på en båt men på land. Och det är just känslan av att vad som än händer i mitt liv så står Boholmen stabilt där och mina barn kommer få exakt samma uppväxt där som jag och min bror har fått. Magiskt.

Med kusin Thea och precis som mellan mig och Theas mamma Beatrice är det bara två veckor som skiljer Lukas och Thea åt i ålder. Bara det är ju helt magiskt!

Och så bakas det på terrassen. Chokladbollar i cocos, som det alltid har gjorts. Och här lär Lukas sig köra vår båt med mormor Harriet! Precis som det ska vara! Haha! Gud så gammal jag har blivit.

Och här är det jag och kusin Beatrice som plockar smultron, i samma morgonrock som min dotter Sophie nu plockar sina smultron i!

Och så lite nutid som avslutning! Jag och mina Boholmen-tjejer! Rebecka, Anne, jag och Beatrice nu i förrgår.

Älskade ställe och älskade ungar! Nio kusiner är de som hänger här ute nu och tar över!