På rymmen från hälsoklinik in Espanja….

Kanske inte världens mest allvarliga men ändock en rymning! Jag är incheckad på en av Europas absolut bästa, och mest prisade, klinik för hälsa och välbefinnande. Nope, inget spatrams med en pool, en karaff med gurkvatten och en massage. Här pratar vi the real shit och det är verkligen något i hästväg. I love it! Låt mig få presentera SHA Wellness  Klicka på titeln om ni vill komma till deras sida. Ett helt magnifikt spa, eller nej, det är inget spa det är en klinik. En klinik som också är ett lyxhotell och ett gudomligt spa. Plus medicinska experter, läkare, dietister och mästerkockar som lagar mat utan socker, kött eller mejeriprodukter. Ett glas vin? Nope. En kaffe? Icke, här dricker vi hälsosamt te med mandelmjölk och vatten med färskpressad citron och ingefära. Det du kroppen!

Solen skiner men det är inte jättevarmt, särskilt inte här upp på SHA som ligger högt upp på en klippa. Blåsigt med vackert och jag njuter av så många saker just nu. Av att vara här i ljuset, med färgerna och utsikten. Njuter av tystnaden och stillheten. Det har varit en ganska tung och lite kämpig höst, min mamma är sjuk och vår älskade hund Texas lämnade oss plötsligt för en vecka sedan. Stor sorg och saknad. Jag kände att jag verkligen behövde komma iväg och ladda mig själv och nu är jag här. Själv. Och njuter. Dagen började med frukost i hälsans tecken följt av powerwalk, även den i hälsans tecken.

Sen blev det undersökning och provtagning samt en hel timmes möte med en dietist som dels kollade av mina matvanor och berättade om maten här samt fick en drös frågor tillbaka av mig. Jag summerar ihop det jag lärt mig i slutet av min vistelse här! Ett besök i spat fick avsluta min dag innan middagen, som minst sagt är lite speciell. Dels är jag själv här, vilket inte tillhör vardagsmat för mig. Att sitta och äta alla måltider själv. Skönt, absolut men också lite konstigt. Mycket tid för tankarna att flöda runt. Och dels serveras den på en tidsperiod av 60 minuter. Menyn? Den beror på vad dietisten har ordinerat för din personliga hälsa. Jag behövde ingen detox-meny utan får SHA menyn som är lite ”tyngre”. Fisken är fantastisk och det är så många bra saker jag tar med mig härifrån hem till familjemenyn.

Ingen trängsel i spat.

Varje dag får man sitt schema instucket under dörren och sen är det bara att sätta igång! Jag har nu varit här två dygn och måste verkligen säga att jag är otroligt imponerad av den höga kvalitet ALLT håller här. Behandlingarna, maten, servicen och givetvis den utsökta miljön där man tänkt på minsta detalj.

Nu väntar sängen och jag kommer med råge ha träningsvärk i varenda muskel i morgon! Då dagen åter igen börjar med en powerwalk i soluppgången följt av magiska behandlingar. Men gud, glömde nästan min rymning! Haha! Jag smet ner till stranden och japp, där tog jag mig en kaffe. Det gjorde jag allt.

Jag är här för ett reportage åt en tidning om just hälsa och välbefinnande, berättar sen när reportaget kommer ut! Men åk hit om ni har möjlighet, det är verkligen bättre än många ”vanliga” resor till fina hotell. En riktig detox-genomkörare för kropp och knopp är inte fel. SHA Wellness