Upplev Blue Hotel och Spa Lidingö

Upplev Blue Hotel & Spa Lidingö

Underbara vyer på Blue Hotel & Spa på Lidingö

Bara 20 minuter från Stockholm, längst ut på Lidingö, hittar ni min tillflyktsort Blue Hotel och Spa. Ett ställe där den natursköna skärgårdsmiljön når ända in i själen. Vi checkar in och njuter av det prisbelönta spat..

Av: Joanna Swanson

Blue Hotel och Spa Lidingö

Beläget på en egen udde omgivet av hav, har sedan många år varit min plats att hämta kraft och energi på. Jag blev förälskad i Blue redan första gången jag kom hit 2009. Då var det min nyfikenhet på Hamamet som lockade, endast 10 minuter från mitt hem. Ett äkta turkiska Hamam, helt byggt i marmor. Behandlingen börjar i ångbastun för att värma upp huden och öppna porerna, skrubbningen och tvagning utförs sedan för att mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen. Det är en helt igenom fantastisk upplevelse.

Upplev Blue Hotel & Spa Lidingö

Hamam på Blue Hotel 6 Spa

Så mycket mer än bara ett Hamam

Idag är Blue Hotel & Spa mycket mer än ”bara” ett Hamam. Det har utvecklats till att även vara en skönhetsbutik med resultatinriktad hudvård. Rebecca Lindroth, Spachef, förklarar ”Efterfrågan på behandlingar som ger resultat ökar och speciellt kortare ”express behandlingar” då tiden ofta kan vara så knapp att man inte hinner med att ta hand om sig själv.

Upplev Blue Hotel & Spa Lidingö

Rengörande behandlingar

På 45 minuter lovar jag att du går från Bluespa med lyster i hyn”. Men har man tiden att checka in på Blue över en dag eller en weekend så ska man givetvis njuta av Blue Lagoon, en 25 kvm stor varmkälla som ligger på 38 grader året runt. Efter rekommenderar jag att vandra ner till bryggan och basta och bada i havet, även om det är vinter! Genom att alternera mellan bastun och det kalla havet får cirkulationen en riktig boost.

Upplev Blue Hotel & Spa Lidingö

Fräscha och rymliga rum på Blue Hotel & Spa

Alla sinnen berörs

Resultatet är minst sagt uppfriskande och det är mycket hälsosamt. På Blue Hotel berörs alla sinnen. Här njuter du inte bara av den fantastiska miljön och behandlingar i världsklass utan här får du även njuta av gastronomin. Matfilosofin är “syndigt sunt” och här serveras du medveten och livsbejakande mat som också är bra ur hälsosynpunkt. Det är klassisk svensk mat i möte med andra matkulturer vilket skapar nya, spännande smakupplevelser.