Historiska vingslag i Vadstena

Vill ni kombinera en skön spaupplevelse med historia, kultur & vacker natur är det här ett mycket bra val. På Klosterhotellet möts bokstavligen talat dessa världar i en väldigt behaglig mix.

Text: Maria Roswall Foto: Cecilia Österberg

Vadstena - Inspiration My Home Nr 1 2016

 

Ibland, nästan alltid om ni frågar oss, vill man åka och njuta av värme, lugn och ro på ett spa men gärna med en tvist av något slag. Ingen måltid smakar så gott som den efter att kroppen har fått göra en aktivitet. Här på Vadstena Klosterhotel & SPA i Östergötland kombinerar man ypperligt detta med att börja dagen med en pilgrimspromenad i den bedårande naturen, följt utav ett besök i spat. Det finns flera olika längder på vandringslederna att välja på så det är helt efter tycke, smak och ork hur långt man vill gå. Lägg där till historiska vingslag, Birgittasystrarna och middag i munkarnas gamla sovsalar så har ni vistelsen här framför er.

De tjocka väggarna, stengolven och de höga kryssvalven skymtar om hur livet en gång var i klostret och man riktigt dras in i historien. Vi tog en guidad tur genom klosterruinerna vilket var otroligt intressant och givande. Verkligen att rekommendera. Ett besök hos Birgittasystrarna i deras kloster hann vi också med och det livet skiljer sig minst sagt en hel del från vårt. Väl värt ett besök.

Vadstena - Inspiration My Home Nr 1 2016

SPA MED EN TVIST
Klosterhotellet har byggt ett fint spa där vi verkligen tyckte om den lite annorlunda tvisten med att även ha inrett ett stort, fint kök mitt i spat. Man myser runt i sin morgonrock, bubblar, bastar och kanske unnar sig en massage men sen kan man också hänga i köket, ta något att äta eller till och med boka köket och laga middag tillsammans. Känns som en trevlig aktivitet vare sig man åker hit med vänner eller med kollegor. Det finns också en trevlig lounge med stor öppen spis som välkomnar varmt. På kvällen avnjöt vi en spännande vinprovning längst nere i källaren innan vi serverades middag i munkarnas gamla sovsalar.

Vadstena - Inspiration My Home Nr 1 2016

Även här var historiens vingslag starkt närvarande vilket är en härlig kontrast till det lite kala, minimalistiska, moderna som många andra hotell, restauranger och spa-anläggningar har. Ett bra val om ni vill åka på spa men även få något mera.

DÄRFÖR GILLAR VI

Vadstena Klosterhotell & Spa
Miljön här, mitt mellan Stockholm och Göteborg på Vätterns östra strand, är miljön fantastiskt vacker. Att vakna, dra bort gardinen och blicka ut över vattnet är minst sagt harmoniskt.
Pilgrimslederna Att ha möjlighet att göra en fysisk aktivitet kombinerat med god mat, trevligt boende och fint spa ger alltid pluspoäng. Starka sådana för Vadstenas promenadvänliga pilgrimsleder.
Utbudet Kanske inte alla i sällskapet vill hänga på spat, perfekt här då med så mycket historia och kultur att uppleva.
Yogapaket Vi älskar yoga och kommer absolut försöka ta oss till Klosterhotellets yogapaket.
Läs mer på: klosterhotel.se