Vi testar nya spat på Hotell Tylösand

Hotel Tylösand - vackra utsikter

Hotel Tylösand med vacker utsikt

Älskade västkust, sanddynor och vidder så långt ögat når. Toppat med ett spa i världsklass. Välkommen till nyrenoverade The Spa på Hotel Tylösand, ett hotell helt i vår smak..

Av: Maria Roswall Foto: Hotel Tylösand & Privat

Hotel Tylösand med nyrenoverat spa

Att blicka ut över sanddynorna och känna den friska, havsklara luften är som balsam för själen. Ett smått uttjatat uttryck, absolut men här på Tylösand stämmer det verkligen och efter ett dygn på ”The Spa” på hotell i Tylesand är vi både utvilade, uppmjukade och avslappnade. Hotel Tylösand är långt ifrån ett nytt resmål för oss spa-älskare och med hela tre utmärkelser som Sveriges ledande spa resort kan man tycka att betyget var gott nog. Tvärtom kände hotellets VD som bestämde sig för en helrenovering.

Hotel Tylösand - ta en drink i poolen

Njut av en drink i poolen på Hotel Tylösand

– Precis, vi nöjde oss inte med det spa hotellet hade utan kände att vi kunde göra något ännu bättre. Vi tänkte om, skrotade det gamla och skapade en upplevelse som saknar motstycke i Sverige. På vårt nya spa får du upplevelser som överraskar, inspirerar och släpper loss massor av kreativ energi. Ett helt nytt spa där det är mer aaahh! än schhh! som gäller. Vad sägs om film i poolen, bergsträning inomhus och en mixologbar! Vi kände att vi ville ta The Spa vidare in i fram- tiden, säger VD Elisabeth Haglund.

Livsnjutning i centrum efter renovering av hotellet

Nu efter renoveringen står livsnjutningen i centrum och försiktigt tassande rofullhet och bleka kulörer har fått ge efter för starka känslotriggers som musik, film, dofter och ljus. Man har också tagit fasta på vikten av näringsämnen såväl för utsidan som insidan och satsar stort raw food, ekologisk hudvård, nyttogodis och kroppskrämer med doft av blåbär, päron och aprikos.

Hotel Tylösand - moderna rum med havsutsikt

Moderna rum med fantastisk havsutsikt!

 

The Spa på Hotel Tylösand

På sängen ligger en box med nyttiga godsaker när vi checkar in och i ”The Spa” på Hotel Tylösand får vi en liten uppsättning av krämer, peeling och masker. Allting är ekologiskt och doftar blåbär, cocos och hallon. Just omtanken om de små detaljerna är sådant vi fastnar etxra för när vi reser och testar hotell och spa-anläggningar. Att produkterna har hög kvalitet, att det finns frukt, bubbelvatten och ett bra gym. Sådant ger fina pluspoäng och här på The Spa blir det full pott på poänglistan! På kvällen äter vi en god middag och tar en drink i baren, men det är lite för mycket ”konferensdrag” på dansgolvet för vår smak och sängen lockar för en tidig morgon som bjuder på en fullkomligt magisk morgonpromenad längst med stranden.

The Spa på Hotel Tylösand är ett spa med tvist.

Det är svårt att inte lyckas med den här inramningen. Men för att lyckas även utanför stranden behövs ett spa med en tvist. Det har The Spa på Hotel Tylösand.

Musiken har en central roll på The Spa

Förutom behagliga pooler och sköna liggstolar har musiken en central roll på nya The Spa. Att musik påverkar människor både intellektuellt och emotionellt är känt sedan länge, såväl minnet som initiativförmågan och motivationen stimuleras av musik. Att ägaren heter Per Gessle kanske har sin inverkan också. Hotel Tylösand grundades i början av 1900-talet, då under namnet Tylösands Havsbad. 1995 köpte Per Gessle och Björn Nordstrand hotellet och efter det är det som vi brukar säga – historia. En väldigt behaglig och trevlig historia.

Hotel Tylösand - ekologiska badrumsartiklar

Missa inte de ekologiska badrumsartiklarna som finns på hotellrummet!

Därför gillar vi Hotel Tylösand

Inramningen. Det är svårt att misslyckas när man har den här miljön. En av landets finaste stränder, sanddynor och solnedgång. Magiskt. Hotellet Jättefina rum med generösa fönster som vätter ut mot havet och stranden.

Hotellet är stort och det finns mycket att se och göra. Bara all konst som hänger på väggarna är värt ett besök.

Spa och Mat. Vi var här i somras och vi var här på hösten. Två helt olika upplevelser där sommaren är för dig som vill ha fullt med liv, musik och mingel på stranden. Hösten är som en ljuvlig oas av stillhet och frid. Boka bord i restaurangen på övervåningen så får ni njuta av utsikten även till middagen. Spa:t är riktigt vackert med flertalet bastuar, pooler och stort gym.

Ett dopp i poolen på nyrenoverade Hotel Tylösand:s spa

Till toppen av artikeln Hotel tylösand