Köpenhamns stolthet: D’Angleterre

Vi är väl beresta och bortskämda med lyxhotell men D’Angleterre i hjärtat av Köpenhamn tar nästan priset. Magnifikt är ordet och vi njuter från första sekund till sista av vår fina vistelse.


Text:
 Maria Roswall

D'Angleterre Köpenhamn

Att stiga in i den pampiga entrén till D’Angleterre och lämna Köpenhamnsbruset bakom sig är otroligt behagligt. Vissa hotell har det där extra i känslan som gör att man direkt känner att här kommer jag trivas ypperligt. Det sitter i inredningen, som givetvis är utsökt in i minsta detalj, men ändå inte överdriven utan har den där alldeles perfekta formen och känslan. Här är allting utsökt. Från mottagandet i receptionen till rummen, spat:t, maten och drinken på kvällskvisten i ”husbaren” Balthazar. Frukosten måste också få ett litet omnämnande. En frukost med gott om färska, nyttiga råvaror samt en meny att välja ifrån om man är extra hungrig – det är lyx även för en luttrad resejournalist.

D'Angleterre Köpenhamn

ANOR FRÅN 1700-TALET
Nu är ju hotellet också ett av Danmarks allra finaste med anor från 1700-talet, närmare bestämt från 1755 då hotellet öppnades. Det är ju några år sedan och 2012 genomgick byggnaden en fullständig renovering. En renovering som resulterade i denna fantastiska känsla av ombonad lyx när allting är i högsta möjliga kvalitet. Läget är också det perfekt då D’Angleterre är beläget i hjärtat av Copenhagen Centre, ett stenkast från Nyhavn och den kungliga teatern. Vi lånar varsin cykel och tar oss smidigt fram genom stadens gator. En lunch och otaliga inspirerande butiksbesök senare, framför allt inredning som vårt grannland verkligen kan stolstsera med, parkerar vi cykeln och promenerar in på vårt fina hotell. Och det är då, åter igen, njutningen över denna utsökta inredning, alla fina material och lugnet kommer över oss igen. Det här är Köpenhamns Grand Hôtel, samma känsla av harmoni och välbehag. Ett sådant där behagligt lugn som gör att man vill stanna länge. Absolut, det kostar men ibland är man bara väl värd ett dygn extra vagans. Så är det bara och efter ett inspirerande Köpenhamnsdygn checkar vi ut utvilade och mycket, mycket nöjda.

D'Angeterre

DÄRFÖR GILLAR VI D’ANGLETERRE
Detaljer Inredningen är fantastiskt vacker, smakfull och oerhört behaglig på alla sätt och vis.
Lugnet Att ha Köpenhamns hela utbud utanför dörren
men ändå ett så mjukt lugn innanför är en alldeles perfekt
combo.
Utbudet Att sitta ner med en kaffe och en tidning framför
öppna spisen en timme för att sedan ta en simtur och en
bastu nere i spaavdelningen är även det en bra combo.
Läs mer och boka på: Dangleterrehotel.com