LA Guide

Inspiration My Homes Art Director, Joanna Swanson, återvände till favoritstaden Los Angeles under en långhelg för att fira 3 vänner som fyllde 40 år. Här är några av hennes bästa tips till Kalifornien och drömmarnas stad.


Text:
 Joanna Swanson Foto: Joanna Swanson, Kaya Wiggens & Press

Sovtid
I denna stad är coola hotel ingen bristvara. Här kan man sova sött på klassiker som Hotel Bel Air, och Chateau Marmont men för oss, sex stycken småbarnsmammor som var ute efter bra poolhäng, toppklassig brunch, spa, cool vibe och gångavstånd till resturanger och shopping (yes, vi ville kunna gå i LA) var valet lätt. Det blev the Presidential Suite på SLS Beverly Hills och bara det att det låg en Trader Joes bredvid där vi kunde köpa på oss Rosé och snacks gav ett stort extra plus. Vår suite var ca 200 kvm stort där vi hade kök, gym och flera olika loungeavdelningar.
Läs mer på: slshotels.com – 465 S. La Cienega Blvd.

LA Guide med Joanna Swanson

Vill man dock bo i Santa Monica är det Viceroy som gäller. Med ett unikt koncept, sina fantastiska detaljer och sitt läge kan man inte annat än att falla för detta hotel. Här ska man unna sig ett rum med havsutsikt så man får njuta av vyerna som sträckers sig upp och ned längst med kusten. Vill du hålla igång träningen under semestern rekommenderar jag yoga eller boot camp vid poolen.
Läs mer på: viceroyhotelsandresorts.com – 1819 Ocean Ave.

LA Guide med Joanna Swanson

Är det dock något lite mer personligt man är ute efter rekommenderar jag Palihouse Santa Monica. Detta boutique hotel har både charm, karaktär och en helt magisk trädgård som är det perfekta stället att umgås på med en kaffe och tidning en skön morgon.
Läs mer på: palihousesantamonica.com – 1001 Third St.

KULTUR
Vill man göra något annat än att shoppa och äta när man är i L.A. tycker jag att man ska ta en hike i the Hollywood Hills, gå långa promenader på Santa Monica Beach eller uppleva lite kultur. Det finns fantastiska museum i denna stad. Här är mina topp 3:
1. The Getty Center, getty.edu 2. LACMA, lacma.org 3. Griffith Observatory griffithobservatory.org Och en bonus som är kul för barnen, California Science Center, californiasciencecenter.org.

LA Guide med Joanna Swanson

POOLHÄNG
Poolen på SLS är i världsklass. Perfekt för after-shopping och before a night out. Vi drack pitchers av margaritas, champagne, åt ostron och annat smått och gott. Då vi visste att takterrassen på SLS är en av de bästa var de en av anledningarna till att vi valde att bo här.

Andra pooler som är väl värt ett besök är Mondrian, The Viceroy, W Hotel Hollywood och The Beverly Hills Hotel. För en dag fylld av lyx ska man boka en cabana. Vardagar kostar det ca 300 dollar och då räknas summan mot mat och dryck. På helger kostar det mer.
Läs mer på: slshotels.com, morganshotelgroup.com, viceroyhotelsandresorts.com, whollywoodhotel.com, www.dorchestercollection.com

LA Guide med Joanna Swanson

Dagtid
SHOPPA

På Third Street Promenade och Santa Monica Place hittar man klassiska amerikanska märken som Anthropology , Gap, Forver 21, Banana Republic, Club Moncao och Abercrobie & Fitch. Är du dock ute efter att hitta lite mindre butiker med unika märken är det till Abbott-Kinney Blvd i Venice du ska ta dig. Här hittar du gallerier, klädbutiker, inredning och har du hemlängtan kan du titta förbi den skandinaviska butiken Huset. Favoriten är The Piece Collective som har ett fantastiskt handplock av inredningsdetaljer, kläder, väskor och dofter. Här väljs allt med omsorg och hjärta. Jag hade också kunnat köpa hela butiken Velvet by Graham & Spencer snygga, sköna kläder som sitter som en smäck. huset-shop.com – 1316 Abbot Kinney thepiececollective.com – 1629 Abbot Kinney, velvet-tees.com –1327 Abbot Kinney

En till otroligt snygg butik med spännande layout är Opening Ceremony i Beverly Hills. Här finner man roliga märken som man inte hittar i varje större shopping mall. This is where the cool people shop.
openingceremony.us 451 North La Cienega Boulevard

LA Guide med Joanna Swanson

Måltid
JUICE & KAFFE (Ja, de får en egen rubrik)
Uppenbarligen finns det många juice alternativ i staden, men vill du få smaklökarna att dansa ska du ta dig till Colver City. Denna green juice junkie och en raw food entusiast ger Matthew Kennys nya Make Out högst betyg. makeouteveryday.com – 9426 West Washington Blvd

Kändisspaning, Instagram-värdig klinkergolv och riktigt bra kaffe de
summerar Intelligenstia Coffee. intelligentsiacoffee.com – 1331 Abbot Kinney Blvd.

BRUNCH & LUNCH
En egg white omelette och en matcha latte på Urth Caffé i Bevery Hills är det perfekta sättet att starta upp en shoppingdag på. Efter passar man på att strosa nedför Beverly Drive.
urthcaffe.com – 267 S. Beverly Drive

Nattetid
DRINK

Vill man njuta av en fantastisk utsikt och en cool vibe är det takterrassen på The Standard Downtown som gäller. Vill man dock till en ”old school swingers style bar” styr man stegen till The Dresden room och
en av stadens bästa tikibars är Tiki Ti där de tropiska drinkarna flödar.
standardhotels.com – 550 South Flowers
thedresden.com – 1760 No.Vermont Ave.
tiki-ti.com – 4427 Sunset Blvd

LA Guide med Joanna Swanson

DANSA
Det finns många nattklubbar i LA där topplaceringen för den hetaste snabbt byts ut varför jag reserverar mig för ändringar. Vi lät i alla fall champagnen flöda på 1 Oak. Ett tips är att be conciergen på ert hotell att hjälpa er så ni inte behöver vänta i oändliga köer. De bästa är att boka bord, men det kostar. Räkna med minst 1 000 dollar för ett bord, men vill du ha bästa bordet landar det ofta på runt 3 000 dollar.
1oakla.com – 9039 W. Sunset Blvd.

The Farmers Market vid The Grove är en matupplevelse du kommer minnas länge och som inte skadar plånboken nämnvärt. Jag rekommenderar att äta tacos på Loteriagrill. När man är i LA ska man äta mycket tacos. farmersmarketla.com – 6333 W. 3rd St. thegrovela.com, loteriagrill.com

LA Guide med Joanna Swanson

MIDDAG
The Tasting Kitchen i Venice är en eklektisk blandning av mat, atmosfär och människor som fångat hjärtat och själen i det nya amerikanska köket.
thetastingkitchen.com – 1633 Abbot Kinney Blvd.

Odys + Penelope har en utmärkt atmosfär – rustik men ändå gourmet. Restaurangen fokuserar på säsongsbetonat och hållbart kött och fisk som tillagas över trä. Det öppna köket ger en fantastisk utsikt över den levande elden. Maten är otroligt god och vistelsen verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Tips! Beställ mycket och dela.
odysandpenelope.com – 127 s La Brea Ave.

The Bazaar är en magisk matupplevelse där de innovativa rätterna inte bara är läckra smakbomber utan här kittlas alla sinnen. En oförglömlig upplevelse väl värt ett besök.
slsbazaar.com – 465 S. La Cienega Blvd