Resa till Cabo San Lucas, Mexico

Cabo San Lucas - Inspiration My Home

Resa till Mexico. Ta ett djupt andetag, pausa och släpp ut luften långsamt. I Cabo San Lucas i Mexico möter öknen havet och man erbjuds långa slappa dagar, fantastisk mat & ett hav som ger ro ända in i själen..

Av Joanna Swansons Foto Joanna Swanson / Press

Beläget i den södra spetsen av vackra Baja, Mexico, ligger Cabo San Lucas. Här finner ni hisnande vyer, lyxiga resorts, orörda vita sandstränder och ett hav som berör. Med oändliga möjligheter, oavsett om ni åker på en familjesemester, smekmånad eller söker äventyr och nöje, här finns något för alla. Missa inte våra länktips i slutet av artikeln.

Cabo San Lucas - Inspiration My Home

För den som vill koppla av utmärker sig Esperanza hotell för sin ödmjuka, men lyxiga, personlighet. Här ligger magi i luften. Kanske beror det på den dramatisk klippväggen som hotellet ligger på eller på den fantastiska havsutsikt där vågorna dansar framför en? Eller så är det i sin enkelhet bara den salta luften. Jag kan inte sätta fingret på det men Esperanza är sannerligen förtrollande. Det finns inga standardrum – bara femtiosju ”casitas” och lyxiga sviter, alla med privata terrasser och havsutsikt! Inredningen är bohemisk med en modern Bajatvist där tid har lagts på detaljer som handblåst armaturer för att få den autentiska lokala looken.

Cabo San Lucas - Inspiration My Home

Restaurangen bjuder på en smått osannolikt vacker utsikt, huggen i klipporna i Punta Ballena med utsikt ut över Cortez hav vid ”Whale Point”. Tanken på att man här kan man skåda knölval på vintern är hisnande.

Maten är fantastiskt god med innovativa rätter och spännande smakupplevelser. Menyn är också mer eller mindre ändlös när det kommer till urval av Margaritas. Jag föll personligen för deras Cabo Green Margarita som är gjord på koriander, gurka, ananas och självklart tequila.

FÖR DEN TRENDIGA

Nyöppnade (2016) The Cape ger en trendig ny vibe till Cabo San Lucas med en modern minimalistisk, retro-look. Här hittar man mörk träpanel, vintage fotografier, läderklädda kuddar och badkar i koppar. Trotts detta har de lyckats genomsyra inredningen även med Mexikanska traditioner såsom handmålat kakel från lokala hantverkare samt konstverk av den mexikanska keramikern José Noé Suro.

Från strandliv till nattliv, The Cape har definitivt allt. Hotellet passar den som söker långa dagar vid poolen men också de som vill dansa och ha kul på kvällen. Det finns ingen risk att man har långtråkigt, med flera restauranger och en lounge på taket där man kan avnjuta vackra solnedgångar, utsikt över centrala Cabo San Lucas samt den kända El Arc.

Hotellets formsydda saltvattenpool vart var min absoluta favoritplats under vår vistelse.

Cabo San Lucas - Inspiration My Home

 MATFROSSA

Det är svårt att hitta dålig mat i Cabo San Lucas, från gatukök till lyxhotell är maten något utöver det vanliga. Om du lyckas slita dig och lämna ditt hotell är The Office on the Beach väl värt ett besök. Man kan inte heller gå fel på Las Ventanas Al Paraiso, ett hotell som har enastående service och är en ledstjärna bland Mexikos hetaste kulinariska destinationer.

Recept, Mexikansk mat:

Esperanzas Cabrilla Ceviche

230g färsk fisk (havsaborre eller liknande)
1/2 lime
1/2 lök hackad
1/2 tomat, hackad
1 näve färsk korriander
1 klyfta vitlök
1 bit Chili
Olivolja
Salt
Vitpepper
Tortillachips

1. Skiva fisken i kuber av en centimeter
2. Finhacka chilin i små bitar
3. Hacka löken
4. Blanda löken, chilin och fisken samt pressa ned vitlöken och oljan
5. Kläm ut limesaften över blandningen
6. Låt sedan vila i kylen i 15 minuter.
7. Skiva tomat i kuber och lägg till blandningen av fisk, lök, chili och limesaft.
8. Hacka koriander och blanda ned i cevichen
9. Smaka av med salt och peppar
10. Njut med krispiga tortillachips

 

Våra 4 tips om destinationer i Cabo san Lucas, Mexico

Aubergeresorts.com/ezperanza,  Esperanza hotell  är för den som vill koppla av och utmärker sig för sin ödmjuka, men lyxiga, personlighet.

Thompsonhotels.com/thecape  The Cape hotell passar den som söker långa dagar vid poolen men också de som vill dansa och ha kul på kvällen. Hotellets formsydda saltvattenpool var min absoluta favoritplats under vår vistelse.

Restaurang Las Ventanas Al Paraiso (rosewoodhotels.com), ett hotell som har enastående service och är en ledstjärna bland Mexikos hetaste kulinariska destinationer.

The Office on the Beach är väl värt ett besök. Maten något utöver det vanliga!