Paris du är ett mästerverk!

Jag är kär i Paris. Kanske inte för de skäl du skulle kunna tro; Eiffeltornet, shopping & romantiska middagar. Nej, min kärlek stavas boutiquehotell.

Av: Joanna Swanson

Tiden att åka till Paris är nu – för alla dess skäl jag nämner ovan, men faktum är att boutiquehotellscenen totalt har exploderat och det finns en ocean av spännande koncept att besöka.

Hotel Providence Paris - Inspiration My Home

Hôtel Providence Paris
Denna lilla pärla på 18 rum är ett hotell vars charm är fullkomligt oemotståndlig. Det är uppenbart att hotellet är en ”labor of love” där inga detaljer har lämnats åt slumpen. Detta överaskande och vackra hotell har sammetstryckta tapeter från House of Hackney och mattor från Madeleine Castaing. Lägg där till att varje rum är utrustad med en personlig cocktailbar. Denna unika interiöre är så långt från den jag har hemma i Stockholm men ändå fick hotellet mig att känna mig som hemma. De är personligt, varmt och väldigt välkomnande. Jag började till och fundera på om palmtapeter skulle passade in hemma hos mig när jag motvilligt checkade ut.

Hotel Le Pigalle - Inspiration My Home nr 4 2016

Le Pigalle Paris är ett autentisk hotell med en eklektisk blandning av kultur, historia, människor och inredning med en touch utöver de vanliga. Hotellet introducerar dig till de människor och berättelser som gör stadsdelen Pigalle så levande. Här kan du ta del av fotografier och illustrationer av lokala konstnärer. Bor du här passa på att gå över gatan till en av stadens bästa cocktailbarer, Lulu White, och pröva deras Pear Collins. You wont regret it! hotelprovidenceparis.com, lepigalle.paris och luluwhite.bar

Paris - Inspiration My Home

Favoriter i Paris

Merci öppnade i mars 2009 i en 1500 kvadratmeter tapetfabrik och är ett måste för dagens designkära resenärer. Utan tvekan en av de mest eklektiska butikerna i Paris. Butiken hittar du i hjärtat av det historiska och trendiga Haut-Marais distriktet. Här finns allt från inredning, accessoarer till mode samt två kaféer och en restaurang. Ett måste.

Merci i Paris - Inspiration My Home

Omy Design & Play En liten goding där man inte kan annat än bli glad. Omy skapar och designar kul grafik, illustrationer och smarta produkter som man sedan färglägger hemma. Skapa tillsammans med hela familjen. Här hittar du allt från små kort till gigantiska afficher som täcker en hel vägg. Perfekt för presentinköp.

Omy Design & Play - Inspiration My Home