Slitvarg.. igen. Trodde nästan inte jag skulle klara det..

Ja, jag fick bli en slitvarg häromdagen i snöstormen.. Trodde nästan inte jag skulle klara av det. MEN det var värt det, snart kommer det att bli varmt och skönt i smedjans trä-rum eftersom jag har hittat riktigt bra isolering, en cellulosaskiva som är miljövänlig och CE-märkt. OCH den är tillverkad i Sverige. Känns som jag checkat av allt här..  (cellulosa är naturens vanligaste organiska substans och finns naturligt i växternas cellväggar. Vid fotosyntesen omvandlar växter koldioxid och vatten till kolhydrat och syre – till cellulosa. Inte mindre än 100 miljarder ton cellulosa bildas på detta sätt varje år.)

Jag bokade tid med lastbilschauffören som skulle komma med leveransen  och där stod han och väntade när jag kom ut till smedjan.

    

Jag trodde inte att det skulle bli någon match, nån pall med lite isolering. , Då började han började ta ut en, två , tre, fyra och fem pallar…. Varje bal var nästan lika lång/ hög som jag..

   

De första tre pallarna funkade någorlunda men sen blev det slitigt. Det snöade dessutom massor så jag var dyngsur och det var svårt att få grepp om dom.

”Bara” 3 kvar..

Nu är halva rummet fyllt av isolering. Det är rummets ytterväggar och tak som ska isoleras, så även byggas ett badrum och där vill man ju verkligen ha isolerat, läs det här från företagets hemsida, det fetstilta. Passar ju perfekt till ett badrumsbygge:

Cellulosa har många egenskaper som gör det bra som isolering. Den absorberar fukt, vilket motverkar fuktproblem och också gör att diffusionsplast inte behövs när man bygger. Den absorberar ljud väldigt bra, en egenskap som uppskattas allt mer i modernt byggande. Cellulosaisoleringen avger inte heller någon otrevligt lukt och är brandsäker. Här är företagets hemsida, kanske finns fler nördar som jag som älskar isolering (och solel och värme (hoppas jag kommer få råd/ tid/ ork att fixa även det vid tillfälle.) iCell heter företaget och tydligen ett företag som min kompis Snickar Matte gillar också. Han är med på stora bilder på deras hemsida:   http://www.icell.se/sv