Från skrutt till dröm

Att gå in i sitt badrum och känna att här vill jag stanna. Länge. Att det är rent, varmt, harmoniskt och ljuvligt. Det behöver inte vara en dröm, det kan bli så även hemma hos dig. Skapa ditt drömbadrum vare sig det handlar om att riva ut och renovera eller endast byta några knoppar och handdukar. Bara gör det!

INSPIRATION BADRUM. Scenariot är inte ovanligt. Badrummet känns helt ok och går absolut att leva med i några år till men… Det är inte roligt att behöva kisa för att slippa se det svarta mellan kakelplattorna som inte går bort hur mycket man än gnor med medel och borstar. Vilken dröm vore det inte att bara få riva ner det gamla och göra om, göra fint, göra rätt! Det kostar att renovera om ett badrum absolut, men det behöver inte bli astronomiska summor om ni, som i det här fallet, kan spara och återanvända till exempel kommoder och handfat även i det nya badrummet.

Varmt och mjukt är ledorden för det nya badrummet. Sandfärg, roséguld & marmorsten.

Det här badrummet, modell mindre, har tio år på nacken och det svarta i hörnorna gick inte att sminka över längre. Riva, riva. Upp med nytt kakel på väggarna, nya större klinkerplattor på golvet (ju färre fogar desto lättare att hålla rent), galet fin sten i själva duschhörnan, handdukstork och så en ny dusch med lyxig härlig blandare på det. Och trots att de gamla valnötskommoderna fick vara kvar är badrummet numera en ren, sandfärgad dröm.

badrumsrenovering myhome stockholm

Större dusch med plats för fler! Korgarna skapar enkel förvaring för att snabbt få undan produkter och annat som annars lätt gör ett rörigt intryck.

Inköpslista

På väggen Tecnos Blanco vit från Kakelpalatzet. Fog marmorvit nr 39. 495 kr/kvm
På golvet Granatkeramik storlek 45×45 med ljusgrå fog från Kakelpalatzet. 1.295 kr/kvm.
Då vi var tvungna att ha något mindre plattor på golvet där duschväggarna står valde vi äkta stenar för att få en levande känsla. Stenarna köps per nät från Kakelpalatzet. Storlek 39×30 cm per ark. 180 kr/ark.
Duschväggarna är modell Uniq från Dansani. 7.995 kr.
Blandare Hansgrohe Raindance Select S 300, 1 jet Showerpipe. 10.161 kr.
Handdukstork från Nordhem modell Carlsten CKE 1230 med elpatron. ca 7.000 kr
Vita korgar i set om tre från Ilisa Box. 449 kr
Handduk vit, glasflaskor och tvålkopp Medinan.se Ca 800 kr
Mönstrade skrin på handfatskommoden från Pipols Bazaar. Stora 549 kr, lilla ovanpå 299 kr.
Keramikask i grön marmor från Broste Copenhagen. 149 kr

badrumsrenovering-fore-efter

Före och efter.
Så fint och lätt att hålla rent! Stora klinkers blandat med äkta stenar. Och med den generösa duschen från Dansani och lyxiga Raindance från Hansgrohe blev duschhörnan som en dröm.

badrumsrenovering-stenar-i-dushcen

Golvet i duschen i form av äkta stenar ger en otroligt naturlig, varm
och fin känsla till hela badrummet.

myhome-front
Läs artikeln i tidningen (pdf)