HALLÅ DÄR Lara Bohinc…

…som precis lanserat sin nya kollektion tillsammans med Skultuna.

Hur kommer det sig att du har gjort det här samarbetet med just Skultuna?

– Det hela började med att jag blev presenterad för Skultunas vd Viktor Blomqvist genom en gemensam vän och det klickade direkt, vi tyckte båda två att vi var en perfekt konstellation! Jag har skapat smycken i mässing under största delen av min karriär och de har skapat accessoarer till hemmet i över 400 år. Jag ser mina ljuslyktor som smycken för hemmet.

Dina smyckeskollektioner har blivit otroligt populära, vad tror du själv är framgångsreceptet för dig?

– Hårt jobb, uthållighet och kärleken till underbar design. Jag tror de som köper mina smycken tycker om designen och också att de går att bära dem.

lara bohinc smycke Apollo-ring

I ny design kommer Laras populära Apollo-ring från serien ”Design Collection”. Guld, sterlingsilver och svart lack. Pris: 3.640 kr

Från att smycka kvinnor till att smycka hemmet. Vilken är den största skillnaden?

– Att designa smycken, möbler eller accessoarer till hemmet är ganska så lika i själva jobbet. Material och produktion är relativt lika. Det är väl mer själva skalan på objektet som skiljer sig åt.

lara bohinc lyktor

Lyktorna Feather, Lunar Large, Celestial och Lunar Small är alla i mässing men de kommer också i svart/mässing samt vit/mässing vid lansering i mitten av oktober. Från 498 kr

Vilken är den största utmaningen för dig i ditt jobb?

– Absolut att hitta balansen mellan kreativitet och kommersialism. Ibland är det svårt att sälja väldigt kreativa föremål, vilka är de jag personligen tycker mest om, men de som säljer bäst är alltid de som är enklast i designen.

lara bohinc Solar bookend

Bokstödet Solar Bookend i mässing kostar 849 kr.

Vad inspirerar dig?

– Allt! Konst, natur, arkitektur, vetenskap, astrologi och människor. Semesterresor är dock något som aldrig inspirerar mig i mitt jobb. Reser jag på semester till Indien kommer jag inte hem med huvudet fullt av indien-inspirerande formgivning och färger.

Blir det mer inredning och accessoarer till hemmet nu?

– Absolut! Mer möbler och accessoarer kommer er väg! Jag har verkligen tyckt om att jobba i en större skala och med en större frihet i storlek som det går att göra när man jobbar med annat än smycken.

lara bohinc solar eclipse

TILL VÄNSTER: En av Laras personliga favoriter, armbandet Orbit Cuff från serien The Orbit collection of jewellery. Handgjord i Florence exakt enligt Laras, för att låna hennes egna uttryck, mycket krävande specifikationer.
TILL HÖGER: För många är detta Laras signum, det sexkantiga ormlänksarmbandet tillverkat i 18K guldförgylld mässing. Solar Eclipse heter smyckesserien och det här armbandet kostar 5.200 kr

myhome-front
Läs artikeln i tidningen (pdf)