Bikinimålning

Vissa ligger på en strand och bättrar på solbrännan, själv utför jag den ypperliga kombon målning-av-ruckel-i-bikini. Som ni vet kämpar vi på med vårt hus och ja, det finns ju att gör som jag säger så. Ska inte tråka er med detaljer med allt vi konstant stöter på – och inte i rätt riktning – utan i stället boosta med att vår nya terrass ÄNTLIGEN börjar ta form! Och här behöver jag få skryta lite över min handyman Mikael som på riktigt har skruvat i varenda skruv och sågat varenda bräda alldeles själv. Att köpa ett sådant gammalt, förfallet hus som vi gjort utan att vara snickare eller tokhändiga är kanske inte riktigt den bästa utav idéer men nu gjorde vi just det och något väldigt härligt som nu kommer ur detta är att vi lär oss så otroligt mycket. Som en helt ny utbildning, särskilt för Mikael som numera vet exakt vilket material det är i vårt hem från källargolv till taknock.

2-8

Slipat husets gamla ledstång som nu får ett lager av något vax på sig. Tycker nästan larvigt mycket om när vi lyckas spara och renovera gamla saker som suttit i huset från början. Som den här ledstången som faktiskt är original från 1938 då huset byggdes. Och japp, som ni ser har vår trädgård genomgått den härliga behandlingen dränering = blivit jordhög. Mantrat ”tänk hur fint det kommer vara om tio år” går varmt i huvudet…

2-12

Men efter hårt jobb får man finfika med prutt! Där prutt betyder liten italiensk-shott, enligt Mikael.

2-7

Dagens spaning från mig, amatörsnickaren: inget slår en morakniv. Strunta i specialtillverkade skrapverktyg och investera i en morakniv.

2-5

Och TADA!!! Ren och skär lycka att äntligen få öppna våra fina altandörrar (för er som undrar har vi köpt dem hos Swedoor) och gå ut på det här trädäcket. Ska bli samma staket som balkongen ovan har men det får vänta lite. Och känslan i att för första gången få sätta sig i våra kräset inköpta utemöbler från mitt älskade Grythyttans Stålmöbler – det är en smått oslagbar känsla. Mina morföräldrar har haft exakt samma möbelgrupp ute på vårt lantställe och de står fortfarande där. 40 år senare. Ren och skär nostalgi som nu får nytt liv hemma hos oss!

2-1

Två barnfria snickardygn fick vi då Lukas och Sophie fick husera med morfar och Elisabeth i Norrtälje. Och när jag får de här bilderna skickade till sig mig försvinner alla känslor om att Sophie kanske, kanske saknar sin mamma lite ändå.. Det gör hon icke.

2-9

2-10

2-11

Min lillasyster bor också i Norrtälje så det blev kusinhäng i dagarna två! Och vi fick snickra på i lugn och ro.