Carina Agdelius

Under ca 3 års tid har jag jobbat med en otroligt duktigt sjuksyster – Carina Agdelius. Hon specialiserar sig på botox och fillers vilket är väldigt populärt just nu. Jag passade på att fråga henne lite frågor sist vi sågs för att ni ska få lite mer information om detta!

Carina Agdelius

Hur är trenderna inom injektionsbehandling?
Trenden är f n att man kombinerar flera behandlingar såsom peelingar, laser/IPL med fillers och botox. Jag personligen arbetar för att få ett så naturligt resultat som möjligt, helst så skall man se ”obehandlad” ut.

Vilka behandlingar gör du mest?
Att ta bort ett trött och argt utseende är den vanligaste behandlingen. Att kombinera muskelrelaxerande läkemedel (Botox) med fillers(hyaluronsyra) är den vanligaste behandlingen.

Vad är botox?
Botulinumtoxin är ett läkemedel som använts inom sjukvården i över 20 år. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, Botulinumtoxin typ A. Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer och mängden som används vid behandling är extremt liten, miljarddelar av ett milligram. Läkemedlet injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats. Användningsområdena för botulinumtoxin blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. Inom estetiken används det oftast för avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och även dämpa ”cheek lines”, dvs linjer från kråksparkar som fortsätter ner på kinden. Med korrekt teknik kan även ögonbrynen lyftas, kurveras och formas efter önskemål.

Vad är Fillers? Vilken filler använder du?
Jag använder TEOSYAL filler som är en ny produkt med ett komplett sortiment av produkter specialtillverkade för injektionsbehandling.TEOSYAL är 100% hyaluronsyrebaserade, mycket biokompatibla, absorberbara produkter för injektionsbehandling av rynkor. De kan injiceras i hela ansiktet, halsen, dekoltage och på händer.

Hyaluronsyra finns naturligt i huden och gör att huden bibehåller sin vätskebalans och tonus. Ämnet i sig är ingen syra utan en vanlig sockermolekyl, hudens egen! Det är en kraftfullt fuktgivande produkt vars mängd i huden minskar successivt med åldern. På grund av detta torkar huden ut, försvagas och de första rynkorna uppstår. Gradvis ger även vävnaderna vika och ansiktet faller ned.

Fillers som injiceras under huden kompenserar, tack vare en stark koncentration av hyaluronsyra, för denna förlust av kroppens egen hyaluronsyra. Det injiceras under rynkan för att lyfta från insidan och gör därmed att rynkan försvinner direkt, tack vare den volym som skapas under rynkan. Den har också en omedelbart lyftande effekt, som ett alternativ till kirurgi. Det gör det möjligt att återskapa och förfina ansiktets konturer och kurvor.

Vad bör man som kund tänka på innan man tar kontakt med dig?
Jag tycker man skall landa i varför man vill göra en injektionsbehandling. Är det ett eget beslut? Vad vill man uppnå? Är jag frisk?
Att ha en bra dialog med sin behandlare är a och o. Det är viktigt att känna sig trygg med både behandlare, produktval och förväntat resultat.

Om man inte kan gå till dig vad ska man leta efter eller vara observant på när man letar läkare/ sjuksköterska?
Jag tycker man kan kontakta distributörerna i Sverige för att därifrån få namn och information om närliggande behandlare. Läkemedelsföretag som levererar har kännedom om kompetens, etik och seriositet hos sina kunder.

Vem är Carina Agdelius?
Jag är sjuksköterska sedan 30 år. Blev färdig hudterapeut, make up artist och massör 2002.
Att kombinera dessa färdigheter underlättar för mig att få kunder som ser naturligt fräscha ut.

Carina har en del roliga apparater och det är alltid lika roligt att kolla med henne vad hon tycker är bra. När jag och Marika var och hälsa på i Carinas nya lokal på Hötorget – KUNGSGATAN 48 så höll hon på och fifflade med en liten apparat som lyste! Vad är då det?

wpid-20150311_112605.jpg

Jo någonting som heter – Veinlite LED. Med hjälp av LED ljus kan Carina hitta underliggande blodkärl. Ibland behöver hon markera venerna för att undvika dem och vid blodprovstagning behöver hon hitta dem. Vissa patienter är svårstuckna och har djupt liggande vener som inte är synliga för ögat eller kännbara för fingrarna.

 

wpid-20150311_113516.jpg

Om du funderar på injektionsbehandlingar ta kontakt med utföraren och lyssna på magkänslan! Det ska kännas rätt och dialogen mellan er ska vara bra. Boka in en konsultation innan du bokar en behandling så att ni får kolla av med varandra. Jag älskar Carina och rekommenderar henne till mina kunder som är intresserade just för att Carina är så duktig på att kolla av med kunder INNAN behandlingen. Vissa kunder behandlar hon inte och ibland så behövs andra typer av behandlingar än vad man själv tror. Att ta hjälp av ett proffs är alltid bra oavsett om det är för hudvård, injektionsbehandlingar eller bankärenden 😉

Nedan ser du före och efter bilder på Nina som har gjort fillers i kindbenen för att få mer volym.

nina före nina före 2

nina efternina efter 2

nina efter 3

Om du vill ta kontakt med Carina kolla in hennes snygga hemsida här. 

 

x

T