Det jagas på Steninge!

Det jagas inte bara pengar (av mej) på Steninge utan trots att det är så nära till Stockholm hålls det  riktiga jakter där också. Vad jaktlyckan blev i år vet jag dock inte.

Mitt nästa mål med Smedjan är att dränera framsidan av huset, det blir riktig lervälling där på hösten och det sluttar ner mot huset så fasaden mår inte så bra. Som tur var har jag en plastbror som äger Gottlinds Entreprenad och som är Sveriges bästa grävmaskinist. Tyvärr har han alldeles för mycket att göra men han har hunnit lägga ett lass grus framför huset iallafall. Jag HOPPAS att han hinner göra jobbet innan frosten tagit över helt….

2015

Sen fick jag en trevlig överraskning på posten, ett 10 års garantibevis på luftvärmepumpen, det är ju super!

12272857_10153225545727644_2015216879_n

Uträkning av Stefan energispecialist:

Hur mycket el drar luftvärmepumpen? Stefan -Den drar max 637 W, är 0,637 kW gånger de timmar den går. Går den dygnet runt på full effekt blir det alltså: 0,637 x 24 vilket ger 15,3 kWh. Om priset på elen är 1:- per kWh så kostar det alltså drygt 15:- per dygn.

Luftvärmepump 1 Luftvärmepump 2

Och som avslutning, en vacker höstbild från Steninge Slottspark

Blogg 2

 

Cecilia Cia Österberg

About
Jag är fotograf sedan 1989 och jobbar åt flertalet tidningar med olika inriktningar. Mat, resor, kändisvimmel, inredning, porträtt, bröllop mm. Maria Roswall (som är denna tidnings chefredaktör) och jag har jobbat ihop de senaste 10 åren och nu självklart även med Inspiration My Home som är ett exklusivt magasin som delas ut till över 110 000 utvalda villahushåll i Sverige. Tidningen har blivit en stor succé och och jag är glad att få vara en del av den.I den här bloggen får ni följa renoveringen av den gamla smedjan vid Steninge Slott som jag och min sambo Thomas Tom Liljeton (som inte kommer att blogga något och som inte är överförtjust i vårt köp av en gammal lada) köpt. Jag tror dock att han kommer att mjukna så småningom och älska den lika mycket som jag.

Kommentera Avbryt svar

Inloggad som Cecilia Cia Österberg. Logga ut?

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>