Familjedag på Tom Tits!

helgen visade inte direkt upp sig från sin varmaste sida om vi säger så… Gud så jag har frusit. Men på något sätt hade jag på känn att den här ljuvliga sommarvärmen bara var på visit varför vi osat Ja till Petré Events spännande familjedag på Tom Tits i Södertälje. Har inte varit där tidigare och måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Så mycket kul, faktiskt för hela familjen. Lukas, som snart fyller sju år, är verkligen inne i en upptäckarfas där allt ska undersökas, utvecklas och grejas med. Frågor, frågor och fler frågor – japp, det är så vi har det hemma och det är superkul! Sophie hänger givetvis på storebror.

2-12

 

Guldvaskning vilket ledde till mycket spännande diskussioner om att guld faktiskt kommer från ”jorden”. Tom Tits är verkligen intressant och otroligt gjort för barn. Som Tekniska Muséet upphöjt till hundra – perfekt en lite kall försommardag.

2-5

2-6

Gigantiska såpbubblor och vad är egentligen ström, elektricitet och vilka saker leder, respektive inte leder ström? Mycket intressant!

2-8

Lukas (th) och kompisen Oliver hade nog gärna spenderat ett dygn på Tom Tits. Ni ser ju själva… Koncentration på högsta nivå!

2-10

Japp, vuxna har också roligt!

2-1

2-2

Och så något som alltid gör mig extra glad – när man tänkt till även kring maten. Spenderar man en hel dag någonstans vill man givetvis äta lunch och det är tyvärr inte alltid utbudet är särskilt givande. Här var buffén (högst upp, förbi kafét) riktigt generös i sitt utbud och allting var ekologiskt.

2-4

2-9

Och… Experiment och ekologiska pannkakor i all ära men dyker Samir upp, ja då blir det dagens häftigaste händelse!

2-11