Familjekryssning, skaldjur och bubbel!

Det finns nästan inget som är så ”vardagshöjande” som att checkade ut från den! Två av våra vänner, Micke och Helen är riktiga kryssningsfantaster och överraskade oss med att boka en kryssningshelg med Tallink Silja tillsammans med ett till par. Sex vuxna och sex barn checkade vi således in i fredags kväll nere i Frihamnen. Barnen var minst sagt peppade och förväntansfulla! Inte bara ett dygn utan två dygn tillsammans med sina kompisar, på en båt med affärer, restauranger, bubbelbad och shower. Kan ju inte bli annat än prima ballerina!

Jag ska vara helt ärlig och säga att mina egna förväntningar inte var riktigt lika höga. Dels reser jag väldigt mycket i jobbet och är väldigt kräsen när det kommer till att lämna vårt hem för något som inte är bättre. Ni förstår nog vad jag menar. När man var yngre var själva resan i sig så spännande att det inte spelade någon större roll om sängen på det 2-stjärniga hotellet var hårdare än en fängelsebrits, att frukosten bestod av en torr bit vitt bröd och blaskigt kaffe. Det där är passerat om jag säger så. Jag älskar att vakna i vårt fina hem på helgen, göra kaffe, öppna upp till terrassen och sakta börja planera för middagen. Reser vi bort vill jag ha kvalitet framför allt på råvaror och gärna en skön säng. Och kanske ett spa på det!

Vi lyxade till det lite och bokade commodore hytter vilket gav oss access till loungen. Ett mycket bra val då vi verkligen använde loungen en hel del. Skönt att få en plats med lugn och ro plus att det där fanns en bastu vilken vi använde efter en regnig, kall promenad i Helsingfors under lördagen.

Ljuvligt skönt att sitta här och njuta av havsutsikten, alldeles själv var jag, efter en heldags regn-strosande i fina Helsingfors. Barnen hängde på spa:t.

Bianca och Sophie myser. Lukas bubblar.

Båten är uppbyggd med en lång ”aveny” kantad av restauranger, barer och affärer. Skönt för oss som har barn i åldrarna 5-9, de kunde själva springa omkring och vi kunde sitta och ta en kaffe eller ett glas vin i vinbaren. Middag gjorde vi så att vi bokade ett stort bord, först utfodrade vi barnen och sen satte vi dem vid showen och då åt vi. Allting ligger nära så det är lätt för barnen att komma till oss precis när de vill, skönt att vara ”inhägnad” men ändå med utrymme för spring i benen! Det händer saker precis hela tiden så våra yngsta var verkligen fullt sysselsatta.

Och nu till kryssningens, i våra kräsna gourmand-ögon, svåraste utmaning. Att få till maten. Och… trumvirvel, på riktigt var vi alla otroligt nöjda med maten. Skaldjursmiddag på fredagen och grill på lördagen. Allting får högsta betyg. Min torskrygg var fantastisk och även köttbiten var riktigt bra.

Frukosten får även den högsta poäng av alla i sällskapet. Bra jobbat Tallink!

Lite trötta nu, men man mår som man förtjänar! Magiskt! Verkligen en kryssning och en helg att rekommendera, särskilt när hösten slår till. Vi kommer göra om den i vår! Avslutar med ett litet filmklipp på trollbundna barn vid en av showerna. Ha en härlig söndag!